Kutyát melyik oltása után lehet közösségbe vinni?
Én konkrétan kutyaoviba gondoltam vinni szocializáció céljából.
Amikor 8 hetesen megkapom, akkor célszerű már rögtön elkezdeni a pórázhoz szoktatást és megtanítani rendesen sétálni? A behívást is érdemes már ekkor gyakorolni? Csak azért kérdezem, mert írtátok, hogy a 2. oltás után már lehet utcára is vinni, de ahhoz meg ugye kellene, hogy rendesen tudjon sétálni a pórázon is. Nem lesz túl fiatal még ahhoz, hogy ilyet megköveteljek tőle? Ha nem követelem meg és húzza a pórázt, akkor félek tőle, hogy nehéz lesz később kijavítani.
3 hónapos korában már lehet vinni közösségbe, oviba.
Amikor viszed az allatorvoshoz, mondd el neki, hogy ez a terved, így fogja összeállítani az oltási sort. Így rögtön viheted 3 hónaposan.
Előtte is vidd ki, tanuljon pórázon menni, szaglasszon, de figyelj, hogy ne egyen fel semmit, pl más kutya kakiját. (ez nem lesz egyszerű 😊)
A szobatisztasagra is az elejétől szoktasd, a pelus csak magaddal való kiszúrás. Alvás, evés, játék után mindig vidd ki, amíg nem pisil. Kaki nalunk kaja után kb 3/4 órával szokott sikerülni úgy 4 hónapos koraig.
Olyan helyre vidd, ahol nem kóbor állatok vannak, ismerősöket kérj meg, hogy had bandázzanak a kutyák és az utcán mindig kérdezd meg, hogy be van-e oltva a kutyus és mondd meg hogy a tiéd még nincs. Így más sétáló kutyákkal is tud ismerkedni.
Sokat mondd a nevét és dicserd mindenért. Engem konkrétan ki szoktak röhögni mikor pisi után mondom neki hogy "okos", de az oviban azt mondták, hogy ez nagyon jó. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!