Hányadik oltás után lehet a kiskutyát sétálni vinni?
Jó, megkérdezem majd az állatorvost, de addig is szeretném tudni.
3. után lehet? vagy csak 4-5?
És az oltás után mennyit kell még várnom, hogy kialakuljon a védettség? És ez kb hány hetes korában lesz? (rendesen 2 hetente kap oltásokat, 6 hetes korától kezdve)
Én elmondom hogy oldottam meg annó, te meg eldöntöd, hogy vállalod-e vagy sem, mert azért a kockázat benne van!
Az első kutyánál még én is kivártam az összes oltást a sétával, de másodszorra kockáztattam.
Olyan helyekre hordtam ki, ahol nem nagyon fordulnak meg kutyák - praktikusan ezen azok a parkok, ahova ki van írva, hogy kutyát bevinni tilos :) Nem engdtem össze, csak barát kutyákkal, akikről tudom, hogy minden oltásukkal rendben vannak. Nagyon figyeltem, hogy ne nyaljon fel a földről semmit, lehetőleg ne is szaglásszon, és hazaérve pofa meg mancs mosás.
Mondjuk én BP-n lakom, itt a kutyák többsége be van oltva, viszonylag ritkák ezek a betegségek.
Azt jó, ha tudod, hogy ezeket a vírusokat amúgy a cipődön is haza tudod vinni, tehát 100%-os biztonság nem létezik.
Én azért vállaltam be, mert a szocializációt fontosabbnak tartommal, nem akartam két hónapig a lakásba zárva tartani a kutyát, és szerencsére nem is kapott el semmit.
Mindenképpen veszélyesebb, mintha nem vinnéd ki, de azt is érdemes tudni, hogyha a mamája immunis ezekre a betegségekre akkor valamilyen szintű immunitása van már az anyatejtől, és ahogy egyre több az oltása, egyre csökken a kockázat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!