Melyik oltás után lehet levinni a kiskutyát sétálni?
A kutyám 4 hónapos. Most kapta meg (papír szerint) a 4. oltását, ez a kombinált. Egyik állatorvos azt mondta hogy a 3. után már ki lehet vinni a lakásból, de a mostani doki aki beadta Csütörtökön neki a kombináltat azt mondta hogy nem tanácsos még egy hétig levinni, mert most olyan 80%-os a védelem, egy hét múlva meg már 99%-os lesz.
Szerintetek? Kinek van igaza?
Még nem vittem le, féltem nehogy azon a pár napon múljon a dolog.... Lakótelepen lakom, így ha leviszem sétálni olyan helyeken megyünk keresztül ahol sok kutya megfordul(t). Várjak még pár napot vele?
Köszönöm :)
Akkor a jövőhét vége felé kiviszem egy kis körre :)
Az anyatejjel is kap védettséget, ugy 4 hónapos koráig. A kiskutya komplett oltásait 6-8-10-12 hetes korban kapja.
Amugy meg ha meg is van minden oltása, a koronavirust, a kennelköhögést is összeszedheti, ez pedig nem tartozik az oltási programba.
Szerintem nyugodtan leviheted, csak ne hagy, hogy más kutyák ill. cicák ürülékeit szaglássza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!