Miért ilyen agresszívak a kutyatartók?
Nekem is van kutyám, szóval sok kutyás csoportban, baráti társaságban benne vagyok. Azt vettem észre, hogyha valakiről megtudják, hogy nem szereti a kutyákat, vagy valaki bevallja, hogy ő nem szereti a kutyákat, akkor egyből nekitámadnak, nehol már-már a halálát kívánják az egyénnek, csak azért, mert ő leírta, hogy nem szereti a kutyákat. Egyik barátomról írtam egy fb oldalra, hogy allergiás a kutyákra és ezért kerüli őket (nem ez volt a lényege a mondandómnak, hanem allergiával kapcsolatban segítettem tanácsokkal), de a nagykutyások ezt a mondatom ragadták ki, és elkezdték konkrétan szidni a barátom, de egyre alpáribb módon, hogy mi az, hogy kerüli a kutyákat, és nem tudja szeretni őket (persze nem ilyen szerény stílusban).
Szóval nagyon sokszor tapasztalatom ezt a viselkedést kutyás emberektől. Én imádom a kutyám, minden kutyát, de miért nem tudja a legtöbb kutyás elfogadni, hogy léteznek olyan emberek, akik nem?
Érdekes, én ilyet még nem tapasztaltam. Azokat szokták támadni, akik felelőtlenül tartják a kutyáikat, mert az embereknek egy idő már elege lesz abból, hogy egy rendes sétát nem lehet megtenni az utcákon anélkül, hogy egy másik kutya rá ne támadna az ő kutyájára. El se hinnéd hány ilyen van.
De egyébként ha valaki allergiás a kutyákra, akkor miért írogat kutyás oldalakra? Vagy nem tudom, lehet rosszul fogalmazta meg a mondanivalóját és támadóan hangzott.
1# Én sem szeretem a gyerekeket, mégsem esek valaki torkának akkor, ha meglátom hogy valahol a gyerekéről ír. Végképp nem kívánom a halálát. Ez így nagyon primitív szerintem néhány embertől.
És nem kutyás oldalra írtam az allergiás barátomról. De ott is ugyanúgy betaláltak.
Kutyások között is van sok olyan, aki nem hajlandó elfogadni mások véleményét, de ez nem kutyásokra is igaz. Viszont egyik esetben sem kellene általánosítani, hogy minden kutyás/ nem kutyás ilyen meg olyan.
Én addig elfogadom mások álláspontját, amíg nem köt bele az enyémbe.
Magyarul nem érdekel, ha valaki nem szereti a kutyákat, addig amíg nem szólogat be, nem húzgálja a száját vagy ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!