Mennyire káros, ha naponta megeszik egy fél csomag májkrémet?
Sajnos csak evvel tudom neki beadni a gyógyszereit.
20 kilós kutya és kb. napi 65 g baromfimájasról van szó.
Jelen, értem. Emberkaját mármint készételt (nem tiszta húst) azért nem javasolt adni kutyának macskának, mert magas a sótartalma, fűszeres, illetve amit a kérdező írt, ízfokozók (az van sok állateledelben is, max másmilyen), adalékanyagok, cukor.
Van a kutyának alapvetően máj, vagy veseproblémája? Vesénél jön ki a só-dolog általában. Azért nem olyan súlyú dolog, mintha mondjuk alkoholt inna.
Valami paszta, ami kutyáknak van? Májkrém van macskáknak pl. a rossmannban , meg vannak ilyen tubusos krémek.
Vagy készítesz neki turmixgéppel valami pástétom-szerű krémes állagú ételt, olyan összetevőkből, amit te szerzel be (hús, zöldség, stb.) ,só és fűszermentesen, frissen, vagy egy-két napra előre.
Bár ilyen egyszerű lenne! 1-2 tablettánál még oké, de neki kb. 15-öt kell kapnia naponta! Eleinte így csináltam, hogy lenyomogattam neki egysével, de ez nem járható út. Nagyon szenvedős volt.
#11 köszi.
A tubusos, állatoknak készítettet már megutálta. Már sokféle állagot, kaját kipróbáltam, de mivel általában nincs étvágya, nagyon válogatós lett. Sajtot is próbáltam már, hiába.
Még májkrémből sem mindegy hogy milyet veszek, a sertést már nem eszi meg!
Baromfit szoktam, valószínűleg pont az intenzív illata és lágyabb állaga miatt szereti ezt annyira, mindegy milyen rosszul van, szívesen megeszi. Így mindkettőnknek kényelmesebb, gyorsabb lett a gyógyszerbeadás.
Akkor mi a kérdés? Úgy is ezt a májkrémet adod neki akár káros akár nem akkor nem mindegy mit írnak?
De egyébként meg több évtizede azt eszik a kutyáink macskáink amit mi. A macskák persze mást is kapnak mert nekik nem elég egy nap egyszer adni. De eddig soha egy kutyánknak sem volt vese máj vagy akármilyen más baja tőle.
Kutyának nem tudom, mennyire szabad tartósan valódi májat adni, az előző hsz-re reagálva (hentesnél vásárolt igazi májat, mert ugye a bolti májkrém azért nem ugyanaz), macskának pl. tilos, mert A-vitamin túladagolása lesz.
Kérdező, nem tudom, miket szeret a kutyád, sok kutya megeszi a zöldségeket, ez a turmixolós dolog nem működik? Illetve én a gyógyszereket, ha lehetséges, porrá törném.
Amúgy biztos szörnyű íze van a gyógyszereknek, és ő ezt biztos hogy érzi.
(11. vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!