Mennyire káros, ha naponta megeszik egy fél csomag májkrémet?
Sajnos csak evvel tudom neki beadni a gyógyszereit.
20 kilós kutya és kb. napi 65 g baromfimájasról van szó.
Mi a szartól lenne káros, hogy eszik??
Bolond vagy?
Tényleg, honnan veszed, hogy káros?
Valami fotelállatvédő írta? Itt, a Gyakorin?
Egy állatorvos.
Tényleg nem ideális, ha sok emberi kaját eszik, de ha belegondolunk, hogy a kutyák több százezer éve az ember maradékán élnek, és csak pár évtizede tápon, akkora baj mégsem lehet belőle. 65g nem kevés a 20 kilós kutyádnak, figyeld, hogy a széklete, testtömege rendben van-e.
Esetleg érdemes a májas helyett jó minőségű konzerv vagy alutasakos eledellel próbálkozni, az kifejezetten kutyáknak készült.
Az első kettőre inkább nem reagálnék.
Harmadik, köszi, de átsiklottál afelett, hogy a gyógyszerek miatt adom csak neki, ergo nem tudnám konzervvel helyettesíteni.
Amúgy gasztro-intesztinálisan nem okozott neki eddig problémát, a kérdés inkább arra irányul, hogy a vese, máj hogy tolerálja hosszú távon ezt.
Nem pontoztalak le!
De szerintem nem érted a kérdést még mindig.
Nem csak az összetétel, hanem az állag is eltérő.
Megpróbáltam, de nem lehet összegyúrni a konzerv kaját olyan kis golyókba, hogy gyógyszertnlehessen elrejteni benne, és másrészt nem is eszi úgy meg.
Kezdjük azzal hogy semmi baja nem lesz a májkrémtől!
A konzerv és a kutya szalámi ugyanúgy hatásos mint ahogy az előttem szóló is leírta! De ha ennyire félsz hogy rosszat tesz neki a májkrém akkor keverj bele neki egy kevés főtt csirkehúst is.
Utolsó, látom neked is átjött a lényeg...
Minek kevernék bele?
Még egyszer leírom, a krém a gyógyszerek beadása miatt kell, mert másképp nem eszi meg.
Nem ez a kutya kizárólagos étrendje, hanem száraz tápot kap.
Én nem adnék neki napi szinten ennyi májkrémet, pontosan a fűszerek, tartósító meg ilyenek miatt.
Add be a gyógyszert hagyományosan. Száját kinyitod, gyógyszert a nyelvére hátra beteszed, száját becsukod, majd a torkát egyszer-kétszer végigsimítod, ezáltal nyelni fog. Egyszerű, gyorsan megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!