Kutyával biciklizés?
Adott egy közepes testű, nagyon aktív kutya, egy deka felesleg sincs rajta, de izom se sok. Engedelmességizünk és Dog dancingezünk is, de ezek főleg az agyát fárasztják, szeretnék vele valami fizikailag lefárasztó dolgot is űzni. Így jött a biciklizés. Nem a bikejöring, hanem csak simán az, amikor mellettem fut a kutya laza pórázon. Ma ki is próbáltuk, egy rövidke távot mentünk, de átment előttem a kutya és begabalyodott a póráz. Gondoltam, hogy a bikejöringes távtartó esetleg megoldaná a problémát? Vagy így, hogy nem előttem, hanem mellettem van a kutya, így az nem használható? A kutya egyébként parancsszóra lassít, megáll, gyorsít és fut. Fordulni azt meg nem fordul, de ezt a részét majd megoldjuk.
Illetve kérdés, hogy milyen talajon futhat? Betonon, aszfalton tudom, hogy nem, felénk van egy földút (nem homok), de annak is elég keménynek érzem a talaját, vagy ezt már csak én beszélem be? Egyébként van egy nagy füves terület, ahol vannak kis ösvények, csak odáig aszfalton kellene menni, de az ízületeire nagyon szeretnék vigyázni.
Nem kell sokat gondolkodni a dolgon, el kell olvasni a KRESZ erre vonatkozó szakaszát:
"54. § (7) Tilos
(...)
d) kerékpárt más járművel, illetőleg állattal vontatni;
(...)
f) kerékpárral állatot vezetni"
Nem sok megoldás marad.
ma 17:39
Annyi mindent tilos, mégis megteszik.
Földúton pedig nem fogja a forgalmat zavarni egy futtatott kutya. Kétlem, hogy a rendőr lemeszelné a gazdát.
Meg kell tanítani a kutyának, hogy csak melletted szaladhat.
A földút remek futtatáshoz, akármilyen keménynek is érzed.
A bikejöringes távtartó nem lesz jó nektek, olyat vegyél, amit a bicikli oldalára lehet felszerelni. pl: (a minőségéről nem tudok nyilatkozni)
A betont/aszfaltot leszámítva bármilyen talajon futhat, sőtt a kemény földút a legjobb. De egyébként 10 percnyi aszfalton futástól sem lesz semmi baja, csak ha azon kellene nagyobb távokat megtennie, akkor lenne problémás.
Köszönöm szépen mindenkinek :) !
Itt falun senkit nem érdekel, nyilván városban, vagy forgalmasabb helyen nem fogom kipróbálni. De ráadásul ezen a földúton alig jár kocsi (naponta max 2, az is a szomszédunk :D ) , a füves részre meg autóval behajtani tilos, de lóval és biciklivel szabad (még annó megkérdeztük) , szóval a forgalmat ott sem akadályoznánk.
Igen, régebben agilityztünk, csak azt abba kellett hagynunk, mert megszűnt az a lehetőség ahová jártunk.
Aki linkelte azt az oldalas távtartót annak örök hálám, pontosan ilyen kell nekünk :) .
És köszönöm, akkor a földúton megyünk majd, ha azt mondjátok jó :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!