Valaki járt már ugyanebben a cipőben?
Borzasztóan kétségbe vagyok esve...
A kiskutyámnak nagyon fáj az állkapcsa. Fogalmunk sincs mi történhetett, az orvos azt mondja hogy talán középfül gyulladás okozhatja. Kaptunk gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, de sajnos egyre rosszabb állapotban van. Ma visszavittük a megbeszélt időpont előtt, vér vettek tőle, kapott injekcióban antibiotikumot és fájdalom csillapítót, de egyre egyre jobban csak fáj neki. A fogai teljesen rendben vannak, laza nincs, és amúgy elég bágyadt de ha mondjuk egy kutya haverjával találkozunk olyan, mintha nem is lenne beteg. Enni eszik, de nehezen rag, ezért pépesítem neki az ételt. Holnap megyünk röntgenre, mert most már ha csak a fejéhez nyúlok keservesen sír.
Tudom, hogy holnap kiderül mi a probléma, de nem tudok addig várni... Van itt olyan gazda, akinek ilyen beteg volt a kutyusa?
Remélem nincs komolyabb probléma, mindig azt mondják lehet a füle, lehet meghúzta valahogy, lehet mégis a foga, de akkor miért nem csökkent egy pillanatra sem a fájdalma, ha állandóan fájdalomcsillapítóval tömik?
Amúgy fajtatiszta sheltie, 1 éves kan. :(
Köszönöm!
Sziasztok!
Na vannak új fejlemények.
A vérképe teljesen tökéletes, és a röntgen is teljesen normális.
Végül csak kiderült mi a baja, 2 orvos is meglátogatta a kutyamat, és csak kiderült hogy egy elképesztően ritka autoimmun betegsége van. A tünetek csak erre utalnak, elkezdik kezelni, sajnos szteroiddal lehet kezelni. 99,9% ban biztosak benne hogy ez a betegség van neki, ha javul az állapota a szteroidtól, akkor 100% hogy ez az. Az egész állatorvosi rendelőben egyetlen egy orvos látott még csak ilyen típusú betegségben szenvedő kutyát, pedig nagyon sok orvos dolgozik ott. Az idősebb orvosban nagyon bízok, ő nagyon tapasztalt orvos már, közelebb jár már a 70 éves korhoz. De a kis fiatal doktornő is erre gondolt pont, csak egyszerűen nem akarták elhinni, olyan ritka. Egy ismeretlen eredetű rágóizom-izom autoimmun betegség. Ez a neve: Myositis eosinophilica, kimondhatatlan valami. Na de mivel ismeretlen eredetű, fogalmuk sincs arról hogyan lehet megelőzni, hogy újból kialakuljon ez neki. Ugye elmúlni sose fog miután autoimmun betegség, de tüneteket nem feltétlen fog produkálni az eb, lehet az egész életét úgy fogja leélni, hogy soha többet nem fog ennyire/vagy egyáltalán fájni az állkapcsa, vagy lehet hogy fog. Szóval fingjuk sincs róla. Az egyetlen eset akivel találkozott a doktorúr, neki nem volt többet ilyen állkapocs fájdalma. Ebben bízok, hogy most ezt kibírjuk, kezeljük, és elfelejthetjük. Ha újra kialakul, már tudjuk mivel kell kezelni. Mindenesetre az elmúlt időszakban találkozott a kutyám egy torokgyulladásos kutyával, egy picit játszottak is mire közölte a gazdi, hogy beteg a kutyája... Az én kutyám nem kapott torokgyuszit, de nem sokkal utána kialakul ez. Lehet hogy ilyen fertőző betegségektől kell óvnom őt, mert az immunrenszere nem képes megfelelően védekezni és ilyen izomfájdalmakat okoz neki. Vitaminokat eddig is kapott, továbbra is fog. Továbbra is sportolunk, az mindig egészséges. Most jó pár hónapig szteroid kúrán lesz. Az viszont biztos teljesen, hogy nem tenyésztési hiba.
Köszönöm ha követted a kérdésemet, és a támogató valaszokat is! :)
Nagyon örülnék neki, ha esetleg van, akinek a kutyája ebben szenved, írna nekem pár sort... Hogy ők hogy élték meg, van esetleg valamilyen észrevételük.
Jesszus... reménykedtem, hogy valami kisebb gond van, ami pár nap/hét alatt kiheverhető.
De ha a tüneteket kordában lehet tartani, akkor az a jobbik helyzet.
Kívánom, hogy sikeres legyen a szteroidozás és többet ne jöjjön elő tünet.
Ngyon szépen köszönöm! :)
Ja, én is azthittem hogy na mégis a füle, vagy akár lehet arcüreg gyulladás, de hát tévedtem. 2 orvos jött rá, és képzeljétek annyira ritka ez a dolog, hogy először azt se tudták hogy kezeljék. Összeültek megbeszélni, elővették az enciklopédiát, én meg majdnem idegosszeroppanast kaptam, mert csak emlegették hogy ilyen ritka olyan ritka, autoimmun, izomgyulladas, és olyasmi nem röppent fel hogy neaggódjon, nem halálos, kezelhető, lehet többet nem is lesz ilyen, és végig ott álltam kétségbe eve hogy uriiisten megfog halni a kiskutyám...
Aztán végülis megnyugtattak... De egyébként most már egy picit jobban van. Ma már eltudta lopni a keresztfiam plüss egerét (:D), vitte büszkén a lakásban, jó az igaz hogy még nem igazán tudja kinyitni a kis száját de a kisegér farkát azért eltudta kapni és vinni. Remélem nem sokára ugyanaz a játékos, kis energikus kutya lesz, egészséges és boldog! :)
Amúgy most új aggodalmaim vannak, a szteroidok miatt. Annak van mellékhatása nem? Olyan sok információt kaptam, hogy nem tudtam ezt is megkérdezni. Lehet felteszek ide egy újabb kérdést, szerintem akkor többen tudnának válaszolni, ha a szteroidra reflektálna a kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!