Egy olyan problémám van, hogy tegnap voltam cukorterheléses vérvételen, és 6.9 lett éhgyomorra, megcsinálták a terhelést. Nagyon megijedtem. Van valaki ugyanebben a cipőben? Nagy a baj? Köszönöm előre a válaszokat.

Nekem éhgyomri vércukort nem néztek, csak a terhelésest. Éhgyomrinak a 6,9 nagyon magas az én éhgyomri cukrom 4,2 körül van és a terhelésesem így is 7,8 lett, ami a felső határ. Így is 160g-os szénhidrát diétára fogtak. Ami azt jelenti, hogy egy nap max. ennyit ehetek meg 5-6 étkezése lebontva, és minden fő étkezésnél mérni kell a vércukromat.
Mióta tartom a diétát, 6 fölé szinte soha nem megy még az étkezés utáni várcukrom sem. És sokat segít abban, hogy ne hízzak az egekbe, aminek én személy szerint nagyon örülök.
Remélhetőleg téged is csak diétára fognak majd és nem kell inzulint is adni magadnak. Ez függ attól, hogy mennyi lesz a terheléses értéked, és, hogy diétával mennyire tudod szabályozni a vércukrod. Addig is én azt tanácsolom, hogy semmi cukrosat és szénhidrát dúsat ne egyél. Se tészta, se sült krumpli, se édesség, se fehér kenyér stb. Elég sok terméken rajta van a szénhidrát mennyiség egyébként.
Az általad bevitt cukrot a babádnak is fel kel dolgoznia, ami miatt megnőhet a magzatvíz mennyisége, ami nem szerencsés. Ráadásul nagyon nagy baba születhet. Egyik ismerősöm nem tartotta a diétát, most pedig a magszületett babája nagyon körvér.
Remélem segítettem!

Hát, ez sajna elég sok. Mikor lesz meg a terhelés eredménye? Egyórás szurid is volt, vagy csak a kétórásat nézik?
Betartottad a terhelés előtt, hogy este 8 után nem ettél semmit?
Bírható a diéta, ne aggódj! Nem lesz baj :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!