Beteg kiskutyamnak hogyan adjam oda a gyogyszert?
Amivel nekünk mindig sikerül mindent az az A/D konzerve a Hill's-nek. Valami olyan illata van meg az íze is biztos finom lehet, hogy bármit belerejthetünk amit sehogy máshogy nem sikerül megetetni porrá törve. Olyan mint egy paszta az állaga. És amúgy is nagyon jó a beteg állatoknak.
Egy kis sajtkrém, vaj vagy ilyesmi segít. Rákensz az ujjadra egy kicsit, belenyomod a tablettát, és odakínálod. Le fogja nyalni, és ha nem kezdi szétrágni (általában nem szokták) akkor lemegy vele.
Van viszont, hogy ez nem működik, olyankor marad a "libatömés". Megfogod a felső pofáját, beleteszed a tablettát a szájába, majd gyorsan összecsukod és összeszorítod, hogy ne köpje ki, és simogatod a torkát, hogy nyeljen. Ha ellenáll, fogd be az orrát, és akkor kénytelen nyelni. Gy.k.: nem, ez nem állatkínzás.
Én legtöbbször úgy csináltam mint a 2-es. Mármint hogy csak betoltam a szájába a gyógyszert, és lenyelettem.
Pár tipp:
Tényleg nem szabad azon parázni, hogy ez fájna neki, vagy sikerülni fog e, egyáltalán nem fáj, de ha kapkodsz, és idegeskedsz, akkor pánikolni fog.
Szóval csak szép nyugodtan, lassan lépésekre bontva, nem erőltetve, kinyitod a száját, és nyugodt magabiztos mozdulattal az ujjaddal betolod a gyógyszert a nyelve közepén a hátuljához. Tehát középre, hátra, onnan a legkönnyebb lenyelni.
És akkor becsukod a száját, és felemeled a fejét. A kutyát leültettem, és olyan pózban tartottam, mint ha a holdat ugatná.
Vagy kézzel megtartottam a fejét, vagy mikor nagyobb volt, akkor ahogy térdeltem, a vállamra tettem a fejét, és hallgatóztam. És mikor hallottam, hogy nyelt, akkor lenyelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!