Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak nekem tűnt fel, hogy az...

Csak nekem tűnt fel, hogy az átlagnál kicsit vékonyabb, sportos kutyákért beszólnak az emberek, a kövérekért még nem?

Figyelt kérdés
Van egy vizsla-agár mix kutyám. Elég vékony testalkatú, plusz sportolunk
2019. máj. 15. 10:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Nekem egy amerikai bulldog mixem van. Eléggé magas és vékonyabb mint egy nornál amcsi buldog. Akinek sportos kutyája van mindig mondja, hogy hogy kivan gyúrva (tényleg rohadt izmos, minden mozdulatnál látszanak az izmai). De olyan a genetikáj hogy csak izmosodik de nem vastagszik, így a gerinc csigolyái és a bordái a mai napig kint vannak. (a normál adagjánál 2x kap hogy kicsit hizzon de semmi)

Az utcán multkor odajött egy nő egy kis csivavával (aki bűn kövér volt) hogy miért nem etetem a kutyámat, meg hogy rámhivja az állatvédőket.

Felvilágosítottam hogy a kutya teste szín izom és hogy kb. 60 kg. Szóval nem ő a sovány kutya.

Aamikor kölyök volt nagyon soványan hoztuk el a menhelyről (3 hónaposan kb. 40 cm magas és csak 9kg volt). Egy bácsi megsimogatta és azt mondta milyen kis dagad kutya.

Szóval az emberek 80% fogalma nincs hogy egy kutyának hogyan kell kinéznie. Főleg ha fajtákról beszélünk. Okoskodnak hogy így meg úgy de amúgy életükbe nem láttak még ilyen kutyát.

2019. máj. 15. 18:13
 12/14 anonim ***** válasza:
76%

Nyugi nekem is feltünt. Az a helyzet hogy a kutyám alul táplált azért kell sokat orvoshoz vinnem és ha több kaját adnék neki nem lenne ilyen sovány. Ezt állapították meg az utcán páran illetve hogy a fejlődésbe visszamaradt.

Amúgy teljesen jó a súlya csak az ilyen fajta kutyák többsége túl súlyos és az emberek hozzájuk viszonyítják. Orvoshoz minden évbe viszem a rutin oltásokra és vizsgálatokra (amúgy egészséges).

2019. máj. 15. 19:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekünk nagy bundás kutyáink vannak (főleg az egyik), tavasszal, mikor lenyírjuk őket, mindig fura és vékonynak tűnnek. Persze, hirtelen eltűnik a nagy bunda.

Az állatorvos az éves ellenőrzésen mindig megállapítja, hogy milyen jó kondiban vannak. Sportosak, izmosak, igazi energiabomba mindkettő. A kevésbé bundásnak még az alkata is olyan, hogy az izmossága elég szembetűnő. A bordáik kitapinthatóak, de nem látszódnak.

Biztos van egy-két hülye, aki szerint soványak. Tényleg nem tudják az emberek, hogy hogy kell kinéznie egy kutyának. Ugyanez van a macskákkal is.

2019. máj. 16. 08:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem corgim van, ugyanez van nálunk is, csak mert nem etetem túl és nem néz ki úgy mint egy malac. Én sem értem mire jó ez.
2019. máj. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!