Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy sportos kutyát,...

Szeretnék egy sportos kutyát, akivel sötétedés után is elmehetek futni. A pumi alkalmas erre?

Figyelt kérdés
Nem túl nagyok, de azt olvastam tűzbe megy a gazdájáért és nagyon éber. Vékony csaj vagyok, volt már necces helyzet, de szerencsém volt. Van kutyás tapasztalatom, időm rá, kinti-benti lenne, futás mellett trükköket tanítanék neki. Sokat járok közösségbe és van cicám is. Fajtaválasztásnál ez is szempont volt.

2018. szept. 19. 09:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
13%

Sztaff, pit, bullterrier.

Megfelelő neveléssel csodálatos kutyák.

Hidd el, ők is minden megtesznek a gazdiért, és elég sportosak, bírják a strapát.

2018. szept. 19. 09:34
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem tetszenek a bull típusú kutyák.
2018. szept. 19. 09:49
 3/17 anonim ***** válasza:
17%

Igen.

Minden kutya alkalmas arra hogy elvigyék sétálni a nap bármely szakában követik a gazdit és ha ennyire fo*ol akkor elárulom minden kutya képes megvédeni a gazdáját HA úgy van nevelve/kiképezve* fajtól függetlenül.

2018. szept. 19. 09:49
 4/17 A kérdező kommentje:
A helyemben te nem aggódnál? A pumi féle kutyák tetszenek, jó lenne ha neki is lenne valami elrettentő ereje (hangosak tudnak lenni) vagy ha kiszúrja a bokorban bujkáló rossz szándékú embert..
2018. szept. 19. 09:54
 5/17 anonim ***** válasza:
98%

Hihetetlen, hogy mindenkinek pitbullt meg amstaffot ajánlgatnak... nincs elég kezelhetetlen bull típusú az alkalmatlan gazdák miatt.

Kérdező, szerintem a pumi tökéletes. Ha kutyával vagy nem fognak bántani. Jó, lehet egy 3 kilóstól nem ijednek meg, de a pumi már elrettentő lehet egy támadónak.

2018. szept. 19. 09:55
 6/17 A kérdező kommentje:
Fogunk menni kutyasuliba, van őrző védő képzés. De bull típusú kutya ingyen sem kéne, nagyon nem az én világom. Nem is hiszem, hogy bírnék vele. Nem értem miért ajánlgatják...
2018. szept. 19. 09:57
 7/17 anonim ***** válasza:
98%

Pumi, mudi tökéletesen alkalmas a célra, még jó is, ha levezethetik az energiájukat. Kinti-benti kutyák, kinti-benti állatokkal jól kijönnek, jó jelzőkutyák. Szeretnek és nagyon tudnak agilityzni, mozogni, dolgozni. Az a lényeg, hogy a gazdi mellett lehessenek.

Jómagam beteg vagyok, időnként colostokot játszom, negyed órákra is eszméletemet vesztem az utcán. Mind segítőkész embernek, mind mentősnek meggyűlt már a a baja a mudimmal, mert annyira védelmez.

Akit ilyen esetekben "illetéktelennek" minősít, az jobban teszi, ha legközelebb a személyes terünkbe belépni sem akar, nemhogy hozzámnyúlni.

"Fokozatokat" ismer és alkalmaz a védelmemre: eleinte csak a "mosolyát" mutatja meg és morog. Igen határozottan, közérthetően mutatja idegennek, hogy odébb kéne kotródni, ha jót akar.

Aztán pedig odakap, amúgy mudi módra, és aki abból sem ért, azt megkapja, de rendesen. Tehát aki egyszer összeakad vele és megismeri, az nem kívánkozik mégegyszer azt a határt áthágni, mint amennyit a kutyám már egyszer megmutatott neki.

Pumihoz adj még egy kis terrier-temperamentumot, de ha megneveled őket, akkor pumi, mudi az általad soroltaknak lazán megfelelnek. Sőt, kiválóan alkalmasak.

2018. szept. 19. 10:22
 8/17 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem is jó a pumi. Okosak és tényleg igazán védelmezők. Nyugodtan válaszd a pumit.
2018. szept. 19. 10:25
 9/17 anonim ***** válasza:
47%

Azért kérdező, mert írod, hogy van kutyás tapasztalatod. ennyi elég is.

Nem egy ördökök azért, ha valakinek volt már kutyája, és felelős állattartó, akkor gond nélkül tudja tartani. Igazi bújós kis mackók.

De mivel írtad, hogy nem tettszenek, így tárgytalan.

2018. szept. 19. 10:28
 10/17 anonim ***** válasza:
54%
Ja bújós "mackók", csak éppen a 90%-uk minden kutyának nekimegy. A világ összes pénzéért nem kéne olyan kutya akit nem tudok más kutyák közé vinni. Gondolom a kérdezőnek is ez az egyik problémája..
2018. szept. 19. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!