Melyik a kedvenc kutyafajtád és miért? 💖
Angol stafford shire
Nagyon tetszik hogy olyan robosztus és okos
És imádom a nagy fejét abajgatni 😀
Tudom le leszek pontozva (bár sosem értettem, hogy ilyen kérdésnél mi értelme a hasznosságnak).
Nekem az uszkár. Mert kedves, okos, hűséges. Sok oldalú. Nem hullik a szőre. Az 5 elfogadott szín variáns, és a 4 elfogadott méret miatt mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Sokan nem "szeretik" a kiállítási fazonra nyírás miatt, de már kiállításra is lehet vinni többféle fazonban, így ami sokaknak visszatetsző (ld. pl. "vesepom-pomos nyírás") az mára idejét múlta.
Nálam a rottweiler a favorit.
Minden kutyát imádok, de mióta volt rotim (12évesen halt meg) azóta őt sírom vissza.
Amerikai staffordshire terrier.
Pörgős, kemény, karakán munkakutya. Imádom azt a tipikus karakteres erős bull jellemét. Szeretem nagy fába vágni a fejszém és szeretem làtni az eredményt. Hatalmas bohócok, kerge állatok mind.
Alaszkai husky.
Bár nem kimondottan külön fajta, a szakmabeliek úgy kezelik. A legjobban terhelhető legeredményesebb szánhúzó. Illetve különleges genetikai állománnyal rendelkeznek ami elősegíti a teljesítményt.
Amerikai akita.
Mint említettem, imádom ha "lehetetlen" kutyákat kell kiképeznem. Számomra ők képviselik a kivételt: kicsit átmenet a bújós maci és az aztaaqrv@@nyád sportkutyák között. (Utóbbihoz sokkal közelebb állnak) odaadó természetük van és munkamániásak. Csak ezt előbb velük is meg kell értetni, utána már "könnyebb" az út : D
Illetve nagy kedvencem még az angol pointer.
Kiváló vadász és sportkutya, tele energiával, mégis elegáns megjelenésű. Gyors észjárású intelligens fajta, vadászkutya mivolta miatt pedig nagyon jó szaglással rendelkezik.
Jelenleg 3 kutyám van, egy amstaff, egy amerikai akita és egy pitbull keverék. Nagyon dolgozom rajta hogy néhány éven belül egy pointer is csatlakozhasson hozzánk :) Az alaszkai husky viszont jó ideig álomkutya maradt még. (Még 😉)
Nincs. A párommal foxi pártiak voltunk. Mindkettőnk szüleinél terrierek voltak, egyik jack-russel a másik foxterrier. Nagyon okos, energikus állat... az viszont igaz, hogy erős egyéniségek ezért kemény kezű gazdi kell hozzájuk.
Anyám jack-russel-je folyton feszegette a határokat és kereste a kiskapukat.
De ahány kutyával találkoztam, valahogy mindben megtalálom a jót, a szépet és a nagyszerűséget. Így már régóta nincs preferenciám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!