Miért mindig az én kutyámat bántják? (lent)
Sziasztok!
Van egy 2 éves keverék kutyusom. Kan, ivartalanított, menhelyről hoztuk el anno. Ő a világ legkedvesebb, legjószívűbb kiskutyája, soha senkit nem bántott, a macskánkat, aki kb fél éve 3 hetes cicaként tévedt be a kertbe befogadta, és felnevelte, úgy, hogy a macska is csóválja a farkát, elénk szalad ha hazajövünk, imádják egymást. Ugyanez történik most a szomszéd kiscicájával. A kutyám egész nap a kerítésnél fekszik és őrzi.
Ez csak néhány példa volt, azért, hogy tudjátok milyen is az ő általában.
A problémám az, hogy ma támadták meg harmadszor. Nyilván a kutyasulis kisebb atrocitásokat nem számítom, az más. Viszont mikor először bántották, kb fél éves volt. Egy barátnőmmel sétáltattuk, mikor az egyik házból utánunk rohant egy kutya, egy hosszú utcán át,célirányosan utánunk, és tépte, harapta, ahol érte. Az enyém azonnal megadta magát, visított, a hátára feküdt, de a másik csak akkor hagyta abba, mikor a mi kiabálásunkra odajött a gazda, meg apum egy ásóval.
Másodszor a parkban támadták meg, mikor anyu kivitte apu elé az állomásra. Mindig ül ott egy bácsi egy németjuhásszal. A kutya általában békésen fekszik, akkor viszont (tavaly augusztus) egyik pillanatról a másikra nekiesett, és megismétlődött az első jelenet. A kutyámból kitépett szőrcsomók még napokig ott hevertek a parkban...
Harmadszor pedig ma történt baj. Új pórázt kapott a kutyám, kivittük anyuval, hogy kipróbáljuk, és az egyik házból, ahol 2 nagy dög is lakik (folyton ugatnak mint az eszelős, és egymást tépik), kirontott az egyik kutya. Nem volt jól bezárva a kapu, és az egyik kutya kilökte az orrával. Kijött és nekiesett az enyémnek.
Nem értem, hogy miért pont az én kutyámat bántják mind. Komolyan mondom, hogy a légynek sem árt, és egyik esetben sem csinált előtte semmit. Az elsőnél sétáltunk, oda sem mentünk a kerítéshez, a másodiknál várta apumat, a harmadiknál is csak sétált. Nem értem, hogy mi az oka, hogy mindig őt pécézik ki. Nincs valami ötletetek? Ez annyira borzasztó, úgy sajnálom szegényt. Nem lehet az a baj, hogy macskaszagú, mert macskánk csak kb fél éve van, és az első két eset hamarabb történt. Közepes termetű kutya egyébként, és komolyan, egyáltalán nem domináns. Kérlek, ha valakinek van ötlete, írja meg, mert már nem is merjük kivinni sétálni. Mit kellene tenni? Mi lehet a baj? Segítség!
"Nyilván a kutyasulis kisebb atrocitásokat nem számítom, az más."
szerintem fordulj a kutyasulidhoz, mert ok elvileg ilyenekt megtanitanak kezelni, pozitiv oldalra forditani.Jo esetben a Cerberos kutyasulihoz, mert ok specifikusak a problemas kutyakat illetoen.
paprikaspray masik kutyara? eskuszom nem vagytok normalisak...
miért az ö kutyáját kellene nevelni, ha rá rontanak rá a kutyák? azon cerberos sem fog segiteni .. a szomszéd kutyáját hordja agressziokezelésre?
a paprikaspré azért jó mert pár percre harcképtelenné tesz a támadó kutyát, de nem okoz maradandó károsodást
kérdező, a botot nem ajánlom, csak mégjobban felhergeled vele, de nem tudod harcképtelenné tenni
Utolsó: Nem gondolom, hogy gyáva lennék, és gyávaság lenne végiggondolni, hogy mi sülhet ki abból, ha elkezdek bottal verni egy idegen agresszív kutyát. Ha figyelmesen olvastad volna, láttad volna, hogy nem egyedül voltam egyik esetben sem, és igenis nem hagytuk ott a bajban a kutyánkat, hanem próbáltuk elijeszteni a támadót. De ha egy kutya úgy viselkedik, ahogy ezek , kitör a kertből és nekiesik egy másiknak, aki semmit nem tesz ellene, és azonnal megadó pózba helyezkedik, akkor azt gondolom, hogy a támadó kutya agyával, nevelésével igen súlyos problémák vannak, ilyen esetben pedig simán nekiugorhat bármelyikünknek, aki ott van még. Nem arról van szó, hogy nem szeretem a kutyámat, a világon mindennél jobban szeretem az anyukám és a macskám mellett, de lássuk be, én nem vagyok kutya. Nincsenek erős, ijesztő fogaim, se karmaim, ha egy pl a legutóbbi esetben farkasölő kutya nekem ugrik nem hiszem hogy sok esélyem lenne. És akkor jobban jár a kutyám? Ha a gazdája ott hagyja a fogát? Nyilván ő sem hagy ott, verekszik ő is, bántja őt is. Rosszabb esetben mindketten otthagyjuk a fogunkat. Szóval lehet hogy te nagyon bátor vagy, de a bátorság és a vakmerőség között azért van különbség. És ez független attól, hogy szeretem-e a kutyám.
Mindegy, szerencsére annyira azért sosem durvult el a helyzet, hogy bármelyikünk is meghaljon, csak nem esett jól a kommented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!