Miért mindig az én kutyámat bántják? (lent)
Sziasztok!
Van egy 2 éves keverék kutyusom. Kan, ivartalanított, menhelyről hoztuk el anno. Ő a világ legkedvesebb, legjószívűbb kiskutyája, soha senkit nem bántott, a macskánkat, aki kb fél éve 3 hetes cicaként tévedt be a kertbe befogadta, és felnevelte, úgy, hogy a macska is csóválja a farkát, elénk szalad ha hazajövünk, imádják egymást. Ugyanez történik most a szomszéd kiscicájával. A kutyám egész nap a kerítésnél fekszik és őrzi.
Ez csak néhány példa volt, azért, hogy tudjátok milyen is az ő általában.
A problémám az, hogy ma támadták meg harmadszor. Nyilván a kutyasulis kisebb atrocitásokat nem számítom, az más. Viszont mikor először bántották, kb fél éves volt. Egy barátnőmmel sétáltattuk, mikor az egyik házból utánunk rohant egy kutya, egy hosszú utcán át,célirányosan utánunk, és tépte, harapta, ahol érte. Az enyém azonnal megadta magát, visított, a hátára feküdt, de a másik csak akkor hagyta abba, mikor a mi kiabálásunkra odajött a gazda, meg apum egy ásóval.
Másodszor a parkban támadták meg, mikor anyu kivitte apu elé az állomásra. Mindig ül ott egy bácsi egy németjuhásszal. A kutya általában békésen fekszik, akkor viszont (tavaly augusztus) egyik pillanatról a másikra nekiesett, és megismétlődött az első jelenet. A kutyámból kitépett szőrcsomók még napokig ott hevertek a parkban...
Harmadszor pedig ma történt baj. Új pórázt kapott a kutyám, kivittük anyuval, hogy kipróbáljuk, és az egyik házból, ahol 2 nagy dög is lakik (folyton ugatnak mint az eszelős, és egymást tépik), kirontott az egyik kutya. Nem volt jól bezárva a kapu, és az egyik kutya kilökte az orrával. Kijött és nekiesett az enyémnek.
Nem értem, hogy miért pont az én kutyámat bántják mind. Komolyan mondom, hogy a légynek sem árt, és egyik esetben sem csinált előtte semmit. Az elsőnél sétáltunk, oda sem mentünk a kerítéshez, a másodiknál várta apumat, a harmadiknál is csak sétált. Nem értem, hogy mi az oka, hogy mindig őt pécézik ki. Nincs valami ötletetek? Ez annyira borzasztó, úgy sajnálom szegényt. Nem lehet az a baj, hogy macskaszagú, mert macskánk csak kb fél éve van, és az első két eset hamarabb történt. Közepes termetű kutya egyébként, és komolyan, egyáltalán nem domináns. Kérlek, ha valakinek van ötlete, írja meg, mert már nem is merjük kivinni sétálni. Mit kellene tenni? Mi lehet a baj? Segítség!
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:05
Petőfi, de napi szinten járok a telepre :D
Az se rossz ötlet, ha a barátságos kutyus kap maga mellé, egy ,,testőr" kutyust, valami bátor, erős fajtát.
Én legalábbis így csinálnám
Ne értse félre senki, nagyon ellene vagyok annak ha kutyákat összeverekedtetik, és annak örülnék a legjobban ha soha nem lesz szükség ilyesmire, de ha mégsem lehet elkerülni a harcot, szeretném ha a kutyáim megvédik magukat. Inkább mint hogy megtépjék őket.
Ha majd egyszer oda jutok, mindenképp két kutyám lessz( leginkább azért lenne kettő, mert van két fajta amit nagyon szeretek, és nem tudnék választani köztük)
A legjobb megoldás persze az lenne, ha az emberek nem lennének ennyire ostobák, de sajnos őket nem lehet átnevelni.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki eddig írt.
Megpróbálok minden felmerült ötletre reagálni: Ahhoz nagytestű a kutyám, hogy csak úgy felkapjam. Kb térdig ér, és óriási bundája van. Egyébként nem is biztos, hogy meg merném csinálni, hogy ha nekünk támad, akkor felkapom, mert mi van, ha akkor rám ugrik a támadó kutya, és úgy próbálja megharapni őt? Ma egyébként anyum kezén is csúnya karmolások lettek, de mivel nagyon gyorsan történtek az események, nem emlékszünk, hogy melyik kutya lehetett, valószínűbb, hogy a mienk volt, de akkor is....mi rá a garancia, hogy nem támad a kutya után ránk? Ugyanez a bajom a bottal is, meg a többi ilyen eszközzel, ha bántom a támadó kutyát, mi van, ha csak jobban bevadul? Egyébként teljesen nyugodt környéken lakom, nem Móron, hanem a Velencei-tó mellett, úgyhogy elég furcsa hogy ilyen agresszív kutyák vannak itt. Apu ma átment veszekedni erre a helyre, ahonnan kijött a kutya, hogy mégis hogy képzelik, hogy nem zárják a kaput, meg hogy megkérdezze, hogy be van-e oltva a kutya, mert az enyém vérzett. Bár ő oltott, szóval nagy baj nem lehetett volna, de jobb, hogy tudjuk mire számítsunk. Szóval lehet, hogy apu feljelenti őket. Nem is azért, mert megtámadtak, csak könyörgöm, ha már tart két idegbeteg, agresszív kutyát, legalább zárja be azt a rohadt kaput...arról nem is beszélve, hogy a kerítés sem túl stabil, és a két kutya mindig őrjöng, ha valaki elmegy a házuk előtt, és úgy fel tudnak ugrani, hogy kb szügyig kint vannak a kerítésen. Az a baj, hogy ez nem csak a többi kutyára veszélyes, hanem az emberekre is. Ráadásul felénk egy csomó gyerek is ki szokott menni kutyát sétáltatni, mi van, ha ez gyerekkel történik? Én is eléggé bepánikoltam, pedig 19 éves vagyok, mit csináljon akkor egy 12-13 éves gyerek? Á, mindegy, csak tényleg nem bírom felfogni...már lassan nem tudok más irányba sétálni a kutyámmal, mert ez a 3 támadás már 3 irányból lezárja a lehetőségeinket....Azt mondták egyébként apunak a mai támadó kutyának a gazdái, hogy azért tartanak két ilyen kutyát, mert a gyerek (kb annyi idős mint én) sokat van otthon egyedül, és féltik. Csak azt nem értem, hogy oké, hogy védje meg a kutya, de csak akkor ha baj van, nem? Fényes nappal, egy békés kutya pórázon csak elsétált a kapujuk előtt, semmit nem csinált...és ő kijött és támadott...nem bírom felfogni. Valami farkasölő fajta egyébként, azt mondták a szomszédok, a másik az doberman, de annak becsületére legyen mondva, nem jött ki.
Na mindegy, köszönöm nektek a tanácsokat, lehet, hogy ezentúl tényleg bottal fogok sétálni menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!