Éjszakára mindig levettem és mai napig is leveszem a kutyáról a nyakörvet, bár ő már 8 hetes korától nálunk van.
2019. máj. 9. 21:19
2/17 anonim válasza:
A 8 hetes is két hónapos :D
Szerintem vedd le, neki is kényelmesebb. De igazából nem is értem a kérdést, miért kellene rajtahagyni?
2019. máj. 9. 21:32
3/17 anonim válasza:
Az enyém is 8 hetesen érkezett, soha nem veszem le róla a nyakörvet, sosem zavarta. Ha látod a kutyádon, hogy kényelmetlen neki, vedd inkább le, de ha nem zavarja, nyugodtan rajta lehet állandóan.
2019. máj. 9. 21:40
4/17 anonim válasza:
Az inkább fajtatiszta lesz...
2019. máj. 9. 22:13
5/17 anonim válasza:
#4-es: grammar nazi, at your service... 😀
2019. máj. 9. 23:49
6/17 A kérdező kommentje:
Elnézést kedves nyelvtannáci, akkor fajtAtiszta. :D :D
5-ös válaszoló: Thank you! :D
A többieknek köszönöm szépen a választ! :) Mindenkinek ment a zöld kéz a 4-es válaszolón kívül. :D Levettük estére a nyakörvet. :)
2019. máj. 10. 05:53
7/17 anonim válasza:
Mi nem szoktuk levenni, retriever nyakörve van, ha nincs használva akkor nagyon laza, nem fojtja és a szőrét sem koptatja. Azon vannak a bilétái, ezért folyton rajta van. Volt hogy levettük, de elfelejtjük vissza tenni rá.
2019. máj. 10. 06:30
8/17 anonim válasza:
Ez nem nyelvtannáciság, csupán baromi nagy különbség van a 2 szó között. Ha már kutyád van, illik tudni, mi az. A fajtiszta azt jelenti, hogy ugyanaz a faj minden felmenő. Vagyis kutya. Tehát ha egy kutya fajtiszta, az nem jelenti azt, hogy mindkét felmenője labrador, csak hogy kutya, és nem farkas. Fajtatiszta az a kutya, amit csak és kizárólag tenyésztő ad ki a kezei közül: magyarul a felmenők teljes egészében vagy csak tacskók, vagy csak labradorok, vagy csak rotik, stb. Nagy divat a szaporítók által is reklámozni, hogy az "áru" fajtiszta. Na körülbelül ott is akkora a hozzáértés... Ugyanis attól az még lehet egy sarki korcs, aminek semmi köze a fajtatisztához.
2019. máj. 10. 07:27
9/17 anonim válasza:
Nyugodtan vedd le :) mi itthonra amint megerkezunk a setabol mindig lecsatoljuk roluk a porazzal egyutt log. Anno a kutyasuliban ajanlottak, mert igy jobban megtanulja a kulonbseget az otthon maradas es akozptt, hogyha O is jon velunk :)
2019. máj. 10. 09:02
10/17 anonim válasza:
Nekem eleve nincs is rajta, csak ha sétálni megyünk.
És jesszusom, a retriever pórázt TILOS a kutyán hagyni, nem tudom ezt ki írta. Vagy vegyetek normális nyakörvet és hagyjátok rajta azt, vagy vegyétek le a retriever "pórázt" és CSAK sétánál rakjátok fel. Ugye világos, hogy ha annak a vége (tudom, hogy nem rendes póráz, hanem csak a nyakörv szerű folytó, de annak is van egy karika a végén) felakad valahol, a kutya nem tudja belőle kiszedni a fejét és meg is fulladhat. Az egy kiképzési eszköz, kiképzésre!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!