Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 hónapos kutyáról éjszakára...

2 hónapos kutyáról éjszakára le kell venni a frissen feltett nyakörvet?

Figyelt kérdés

Fajtiszta labrador kölyök kutyáról van szó, ma érkezett hozzánk és az előző gazdija adta rá először ma a nyakörvet.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2019. máj. 9. 21:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
Éjszakára mindig levettem és mai napig is leveszem a kutyáról a nyakörvet, bár ő már 8 hetes korától nálunk van.
2019. máj. 9. 21:19
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A 8 hetes is két hónapos :D

Szerintem vedd le, neki is kényelmesebb. De igazából nem is értem a kérdést, miért kellene rajtahagyni?

2019. máj. 9. 21:32
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is 8 hetesen érkezett, soha nem veszem le róla a nyakörvet, sosem zavarta. Ha látod a kutyádon, hogy kényelmetlen neki, vedd inkább le, de ha nem zavarja, nyugodtan rajta lehet állandóan.
2019. máj. 9. 21:40
 4/17 anonim ***** válasza:
84%
Az inkább fajtatiszta lesz...
2019. máj. 9. 22:13
 5/17 anonim ***** válasza:
7%
#4-es: grammar nazi, at your service... 😀
2019. máj. 9. 23:49
 6/17 A kérdező kommentje:

Elnézést kedves nyelvtannáci, akkor fajtAtiszta. :D :D

5-ös válaszoló: Thank you! :D

A többieknek köszönöm szépen a választ! :) Mindenkinek ment a zöld kéz a 4-es válaszolón kívül. :D Levettük estére a nyakörvet. :)

2019. máj. 10. 05:53
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Mi nem szoktuk levenni, retriever nyakörve van, ha nincs használva akkor nagyon laza, nem fojtja és a szőrét sem koptatja. Azon vannak a bilétái, ezért folyton rajta van. Volt hogy levettük, de elfelejtjük vissza tenni rá.
2019. máj. 10. 06:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem nyelvtannáciság, csupán baromi nagy különbség van a 2 szó között. Ha már kutyád van, illik tudni, mi az. A fajtiszta azt jelenti, hogy ugyanaz a faj minden felmenő. Vagyis kutya. Tehát ha egy kutya fajtiszta, az nem jelenti azt, hogy mindkét felmenője labrador, csak hogy kutya, és nem farkas. Fajtatiszta az a kutya, amit csak és kizárólag tenyésztő ad ki a kezei közül: magyarul a felmenők teljes egészében vagy csak tacskók, vagy csak labradorok, vagy csak rotik, stb. Nagy divat a szaporítók által is reklámozni, hogy az "áru" fajtiszta. Na körülbelül ott is akkora a hozzáértés... Ugyanis attól az még lehet egy sarki korcs, aminek semmi köze a fajtatisztához.
2019. máj. 10. 07:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Nyugodtan vedd le :) mi itthonra amint megerkezunk a setabol mindig lecsatoljuk roluk a porazzal egyutt log. Anno a kutyasuliban ajanlottak, mert igy jobban megtanulja a kulonbseget az otthon maradas es akozptt, hogyha O is jon velunk :)
2019. máj. 10. 09:02
 10/17 anonim ***** válasza:
64%

Nekem eleve nincs is rajta, csak ha sétálni megyünk.

És jesszusom, a retriever pórázt TILOS a kutyán hagyni, nem tudom ezt ki írta. Vagy vegyetek normális nyakörvet és hagyjátok rajta azt, vagy vegyétek le a retriever "pórázt" és CSAK sétánál rakjátok fel. Ugye világos, hogy ha annak a vége (tudom, hogy nem rendes póráz, hanem csak a nyakörv szerű folytó, de annak is van egy karika a végén) felakad valahol, a kutya nem tudja belőle kiszedni a fejét és meg is fulladhat. Az egy kiképzési eszköz, kiképzésre!

2019. máj. 10. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!