Hogy lehet elérni, hogy a kutyáim ne legyenek ilyen barátságosak az idegenekkel?
Két amerikai pit bull terrierem van. Egy másfél éves szuka, aki szinte mindenkivel borzasztó barátságos, a kerítésnél puncsol a járókelőknek,(akik többségükben roma származásúak..). Ha kikötöm a bolt elé, minden arra járónak örül, csóvál, ugrándozik. Ha idegen jön, annak is örül. Szerintem még a betörőt is körbeugrálná. Egyébként nagyon jól nevelt, szocializált, nincs vele gond, nem is "gyilkológépet" akarok belőle nevelni, csak azt szeretném, hogy ne ugorjon ki a bőréből egy simiért. Sokat foglalkozok egyébként vele, engedelmes, nem mászkálna el másokkal, iskolában is tartottam már vele előadást gyerekeknek.
A másik kutyám 9 hetes, ő annyira nem barátkozik a kerítésen kívüli gyalogosokkal, mit tehetek, hogy ez így maradjon, még akkor is, mikor a nagy boldogan rohan oda?
L/17
Szerintem nem kéne meg vonni tőle hogy bárkivel is barátkozzon.Mert talán jobb lenne ha egy félős nyuszi lenne aki a nap minden percét a sarokban töltené?
A másik meg ha annyira engedelmes akkor meg parancsolj rá hogy menjen oda hozzád ha jönnek az utcán. Van tanítsd be.
Odajönnek, ha hívom őket. Egyébként mit nem lehet érteni azon, amit leírtam?
Szerintem jogos elvárás egy KUTYÁTÓL, nem, nem 2 kilós kis pamutszőrű ebecskéktől, hogy semlegesek legyenek az idegenekkel, jelezzék a területüket.
"Tanítsd be." Ez az, de hogy? Hiába szólok rá, eljön, hagyja, de a lényegen ez semmit nem változtat, másnak pl. ugyanúgy puncsol a kerítésnél. Egyébként póráz nélkül is szépen sétálnak, hívásra visszajönnek, sőt úgy nem is mennek oda maguktól emberekhez, de ha szól nekik valaki, szinte örömtáncot járnak.
Illetve a kicsi nem olyan barátkozós típus, nem is agresszív, de nem talpal oda az ismeretlenekhez, ha hívják. Remélem ez így is marad, és nem rontja el a nagy ezzel az egyetlen "hülyeségével".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!