Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet elérni, hogy a...

Hogy lehet elérni, hogy a kutyáim ne legyenek ilyen barátságosak az idegenekkel?

Figyelt kérdés

Két amerikai pit bull terrierem van. Egy másfél éves szuka, aki szinte mindenkivel borzasztó barátságos, a kerítésnél puncsol a járókelőknek,(akik többségükben roma származásúak..). Ha kikötöm a bolt elé, minden arra járónak örül, csóvál, ugrándozik. Ha idegen jön, annak is örül. Szerintem még a betörőt is körbeugrálná. Egyébként nagyon jól nevelt, szocializált, nincs vele gond, nem is "gyilkológépet" akarok belőle nevelni, csak azt szeretném, hogy ne ugorjon ki a bőréből egy simiért. Sokat foglalkozok egyébként vele, engedelmes, nem mászkálna el másokkal, iskolában is tartottam már vele előadást gyerekeknek.

A másik kutyám 9 hetes, ő annyira nem barátkozik a kerítésen kívüli gyalogosokkal, mit tehetek, hogy ez így maradjon, még akkor is, mikor a nagy boldogan rohan oda?

L/17

2010. júl. 6. 16:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért jogos, hogy megakarod tanítani neki nem helyes ez a viselkedés. Mert így bárkivel elmehet és bárkitől elfogad bármilyen ételt ami lehet mérgezett is. Na már most annak meg igen komoly következményei vannak. Sajnos segíteni nem tudok (max az étel nem elfogadásával kapcsolatban de abban nem, hogy azt, hogy old meg idegeneknek ne örüljön annyira) ehhez szakember segítségét kell kérned. Szerintem elég ha egyszer vagy kétszer mentek el suliba vagy csak Te elmész és beszélsz egy kiképzővel. Tanácsot tud adni hogyan próbáld meg.
2010. júl. 6. 17:46
 12/22 anonim ***** válasza:
Kérj meg valakit,hogy éjjel sétáljon el felétek,és ilyesszen rá a kutyára,nem kell megverni,megütni,elég ha felé csapkod,és megijeszti,utána már nem lesz barátságos mindenkivel. Bár én hagynám,hogy barátkozzon,engem nem zavarna ha ilyen lenne a kutyám(amstaffom régen ilyen is volt:D) Mostani kutyáim nem lettek tanítva,mégis utálják az idegeneket,kicsi is és a nagy is.
2010. júl. 6. 17:47
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszaitokat.

Azt nem igazán szeretném, hogy rossz tapasztalataik legyenek az emberekkel, de az sem lenne jó, ha ellopnák őket, vagy esetleg más módon kárt tennének bennük.

2010. júl. 6. 18:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Nehogy elhidd az ilyen régi módszereket... Inkább vidd el kutyaiskolába, bár azt kell mondjam sajnos hogy ez a kutyába vagy benne van vagy nincs, ha felnőtt korában nem jön elő akkor ő valószínűleg ilyen jellemű. Inkább a kicsire koncentrálj. Nekem pont olyan kutyám van amilyet te szeretnél, szocializált, nem bánt senkit, de nem érdeklik az emberek és ha baj van akkor cselekszik. Csak sajnos nem tudom ezt hogy értem el, szinte magától lett ilyen. Én csak figyeltem hogy ne legyen rossz tapasztalata a többit ő tette hozzá.
2010. júl. 6. 18:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálkozhatnál egy őrző-védő képzéssel.

Lehetne csinálni a kutyával egy bátorság próbát is. Lehet, hogy mindenkinek szanaszéjjel riszálja magát, aztán meg éles helyzetben helytáll.

http://www.youtube.com/watch?v=GruYzOGX4BM

Ez nagyon szép munka, a kutya csak akkor harap, ha a betörő is támad. Ahogy nyugton marad, a kutya is elengedi. A kicsik meg hogy riszálnak! :D

http://www.youtube.com/watch?v=vJaDm7gz8bQ&feature=related

Az ijesztegetős és kerítésre csapkodós módszer csak félelemből eredő agressziót vált ki egy kutyánál, ami egy pitbull esetében nem egészen tűnik jó ötletnek...

2010. júl. 6. 19:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért vigyázz a kutyukkal,nehogy a kisebbségiek félreértsék és eltulajdonítsák!Ez a legnagyobb baj hogy így fenn áll ennek a veszélye:S:S:S

Az előző válaszoló leírta amire én gondoltam:)Őrző védő képzés!

2010. júl. 8. 16:19
 17/22 timido ***** válasza:

Én sem tudom hogyan lehet leszoktatni, de az enyém is ilyen... egyszerűen nem tudok vele végigmenni az utcán, mert mindenkinek rázza magát. És az emberek meg " jaaaajj dee aranyooooos " és akkor megfogdossák, meg elkezdenek gügyögni neki... Ha meg mondom neki, hogy hagyad a kutyámat, vagy elráncigálom a kutyát, én vagyok a gonosz...

Nagyon jó lenne tudni hogyan lehet erről leszoktatni, meg hogy ne fogadjon el semmit senkitől.

2010. júl. 8. 16:26
 18/22 anonim válasza:

Fegyelmezz.Mutasd meg hogy ki a főnök de neüsd!nemúgyértem.

az beválik figyled meg

2010. júl. 8. 18:29
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Ha a kutya bármi rosszat tesz, akárcsak megtépi a betörő nadrágját, ő a bűnös. Ha ugatna, acsarkodna a kerítésnél, valószínűleg hamar bedobnának valami mérget, mert félnének tőle és biztos, ami biztos alapon ki akarnák nyírni. Szóval én a helyedben őrülten hálás lennék, hogy ilyenek a kutyáim, mert legalább eloszlatják picit a "pitbullokkal" kapcsolatos előítéleteket...
2010. júl. 8. 19:45
 20/22 A kérdező kommentje:

Tudják, hogy ki a főnök, írtam, szót fogadnak, betartják a szabályaimat, naggyal bemutatót tartunk, stb.

Annak örülök, hogy nem veszélyesek a kutyák, annak már nem, hogy hízelegnek idegeneknek. Azt is írtam, h nem vadállatokat akarok, hanem kb. semleges kutyákat, ennél érthetőbben már nem tudom leírni.

Nem mindenki simizhető, hízelgős játékkutyákat akar.

2010. júl. 8. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!