Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy malinois...

Mennyibe kerül egy malinois kutya?

Figyelt kérdés

Természetesen tudom, hogy nem 25-50 000 ftra kell számítani. Nem szaporítótól akarok kutyát, mivel versenyzésre (BH,IGP) munkára lesz, így egy top idegrendszerű és egészségű kutya kell, ami nem két fillér tudom. Nem is most hirtelenjében gondoltam, hanem szépen összegyűjtve az árát pár hónap, esetleg egy év múlva. Azért gondolkozom, mert hallottam már olyat, hogy nem kérték ki a munkára szánt alom törzskönyvét.

Például most láttam egy ígéretes párosítást, ahol a szülők törzskönyvi neve, eredményei és maga a törzskönyv is fel volt tüntetve, viszont a kölykök mindössze 80 000 ftba kerültek. Ez reális vagy ez csak egy törzskönyves kutyákat szaporító ember? A munkakutyák ára is úgy mozog, mint a kiállítási kutyáké?

Előre is köszönöm a válaszokat ;) !

2019. máj. 6. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 tenyésztőbel beszéltem, a kutyák árai 200-250 000ft körül mozogtak. Munkakutyák.
2019. máj. 6. 19:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy valaki törzskönyves kölyköket árul,tenyészet megnevezéssel, munkaeredményes szülőktől, chippel, oltásokkal munkára 20 000 ftért !? Ez számomra hihetetlen, pedig a tenyészet honlapján is ott az alom, folyamatos friss képekkel, szülők eredményeivel...
2019. máj. 6. 19:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azok a kölykök nem törzykönyvezettek, a kennelnév pedig nincs bejegyezve. Ez is a szaporítók egyik trükkje.
2019. máj. 6. 19:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is valami ilyesmire gondoltam, csak elég szép kutyáik vannak és jól dolgoznak, de nekem is átverés szagú. Vagy lehet csak elírta és 200 000 ft akar az lenni.
2019. máj. 6. 19:35
 5/12 A kérdező kommentje:

És arról mi a véleményetek, hogy a szülők szűrtek, dp mentesek és törzskönyvesek, illetve munkaeredményekkel rendelkeznek, de a kölyköknek nincs törzskönyv.

Igen, ez a szaporítás, de nekem csak a szűrések fontosak, illetve a felmenők eredményei és eleve az, hogy tudjam, hogy a szülők nem valami nj keverékek.

És bocsi, hogy ennyi hülyeséget kérdezek, de tájékozódni akarok rendesen.

2019. máj. 6. 19:47
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

1. Ha a kutyádnak nincs tk-e, honnam tudod, hogy kik a szülők? Főleg ugye az apa a kérdéses. Mivel nincsenek papírok, minden más is hitelét veszti. És hidd el, ahol minden szűrés meg van, vannak munkaeredmények, ott van tk is!

2. Az ilyen emberek mindig szaporítók! Márpedig azt mondod nem szaporítótól akarsz kutyát.

3. Ha versenyezni akarsz, oda kell tk! Anélkül nem is nevezhetsz. Egyébként lehet, hogy rosszul hangzik, de a képzés során sem fognak soha, sehol komolyan venni egy keverék, tk nélküli kutyával! Miért is tennék? Akik jó segédek, jó kiképzők, azok első sorban versenykutyákkal foglalkoznak! Hobbistákkal csak másod sorban vagy egyáltalán nem.

Én malis vagyok. Malikkal is dolgozok. De nagyon meg kell nézni honnan veszel kutyát! A legtöbb nem jó idegrendszerű vagy ösztönű sportra!

2019. máj. 6. 20:01
 7/12 A kérdező kommentje:

Érdekes, engem a most meglévő nem törzskönyves kutyámmal mindenhol komolyan vesznek, sőt nevezni is engednek a versenykre, pedig nem kis amatőr versenyekre járunk.

Ha a szülők ott helyben megtekinthetőek és a törzskönyvüket is megmutatják, akkor nem értem miért lenne kevesebb a kölyök azért, mert neki nincs. Beszéltünk kiképzőnkkel, ő azt mondta, hogy a szűrések a fontosak, ha azok megvannak és megfelelőek, akkor nyugodtan elgondolkozhatok azokon a kiskutyákon.

Az elég idegesítő, hogy azonnal mindenki elzárkózik egy alomtól, mert nincs kikérve a tk és persze, ha onnan akar valaki kölyköt az egy mocskos, szaporítót támogató, sóher alak, holott lehet jobban teljesítenek munkában, mint a kiállítások gyöngyei. Ezeb lenne érdemes elgondolkodni, hogy nem mindenki égetnivaló, aki nem tkval árul MUNKÁRA kölyköt, mert igenis lehet jó munkakutya, ha nincs törzskönyve akkor is. Mindenesetre maradok a tenyésztőknél, de felidegesít, hogy egyesek mennyire túlreagálják ezt a tk-nem tk dolgot.

2019. máj. 6. 20:13
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Milyen kiállítás? Munkáról van szó, nem kiállításról! És igen, a házi versenyeken lehet indulni keverékekkel, de hivatalos versenyeken, pl egy válogatón nem! Ez tény. Más komoly verseny pedig nincs itthon.

Ahogy az is tény, hogy a tk nélküli malik szaporítótól vannak.

2019. máj. 6. 20:19
 9/12 A kérdező kommentje:
És ki mondta, hogy válogatón akarok indulni? Senki. Mert nincs kapacitásom ilyen versenyeken indulni, nekem a kis "háziversenyek" is megfelelőek.
2019. máj. 6. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég ritka az a helyzet, hogy a tenyésztőnél van a kan is. Így már eleve buktad azt, hogy a törzskönyvet amit mutogat, valóban a kölykök apjáé-e.

Sőt tulajdonképpen a szukára is mutathat neked bármilyen törzskönyvet, fogalmad nem lesz róla, hogy valóban az a tk, ahhoz a szukához tartozik-e. Ragaszkodj csak ahhoz a papírhoz,mert fontos.

2019. máj. 6. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!