Mi a véleményetek a Border Collie-ról?
Három border collie-t is ismerek. Nekem vizslám van, ami legendásan mozgásigényes fajta. Amikor a vizsla már rég kidőlt, a borderek még órákig szaladgálnak, apportíroznak, követelik a gazdájuktól az újabb és újabb feladatot. Amikor kint vannak, az aktuális feladaton kívül semmi más nem érdekli őket. Sem ember, sem kutya, sem bármilyen zaj, zavaró tényező nem képes elterelni a figyelmüket. Elképesztően okosak, szinte megszólalnak, az emberrel zseniálisan kommunikálnak. Otthon állítólag bújósak, kedvesek - erről nem tudok nyilatkozni, mert csak kint látom őket.
A lényeg: valóban a legokosabb fajta, gyönyörű is, de ha nincs napi 5-6 órád rá, akkor nem érdemes belevágni, mert mindketten csak szomorú leszek. Akiket ismerek, ott az egész család részt vesz a kutya foglalkoztatásában, minden napszakban megvan, hogy ki megy vele, dobálja neki a labdát, fárasztja. Ezek igazi munkakutyák!
Megerősítem. Ha egyszer megtanítsz egy apportírozni egy border colliet, többet az életben nem szabadulsz, percenként hozza a labdát, ha kell ha nem :PP
A másik kedvencem, amit többször is láttam a saját szememmel: a házikedvencnek tartott border collie-t ölbe vitték haza, mert nem volt hajlandó menni (a ravasz jószág rájött hogy úgyis viszik - gondolom egy idősebb példány volt, akinek már nem volt annyi kedve futkározni.) Frankón megmakacsolta magát az út közepén :D
Show vonal vmivel kevesebb mozgás igényű a munkavonalnál.
Jó fej barátságos kutyák, 3at ismerek, igazi személyiségek :)
Okosak,gyorsan tanulnak,de mindenképpen aktívabb embereknek javasolt, nem tipikus elég a kert neki rohangáljon ott kutyafajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!