Az mitől függ, hogy border collie feláll-e?
Szerintem nem kéne, hogy felálljon a füle. Lebillen a füle hegye, mint a skót juhásznak. A felálló fül megváltoztatja az arckifejezését.
Amúgy szerintem öröklött tulajdonság, a skót juhásznál hiba, de valamikor azt mondták, ha túl sok kálciumot kap növendék korában, akkor felállhat a füle.
Már nem hiba a standardban, de a kiállításokon egyfajta íratlan szabályként "nem kívánatos".
Amúgy egy öröklődő tulajdonság, amire szelektálni kéne a kutyákat, de a legtöbben inkább ragasztanak, nem bajlódnak ezzel. Nekem jack russellem van, mikor váltottunk a tenyésztő által javasol rojal canin fajtatápról egy jobb minőségűre(Belcando puppy), rövid időn belül elkezdett ágaskodni a füle:). Majd izületvédőt is kapott megelőzésképp és ezzel elvileg már végképp odavágtunk a porcainak. Eleinte mi is kipróbáltunk egy csomó módszert, hogy szép, v-alakú legyen a fülecskéje, de haszontalan volt.
Szerintem édes mindegy hogy áll a füle. A lényeg, hogy egészséges legyen (genetikai betegségek, diszpláziák, stb...). Valószínűleg a normális tenyésztőknek ez az elsődleges szempont nem pedig az, hogy hogy áll a füle.
Éppen ezért nem tudok teljes mértékben azonosulni a kiállításokkal. :/ (és nem csak a bordert nézve, sorolhatnék fajtákat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!