A kutyám allergiás a bolhanyálra és sebesre nyalja a lábát, mit lehetne tenni?
Vagyis a kutyád 2-3éve bolhákal küszköd.Hmm..Szép élete lehet.Én azt ajánlom,hogy 100%-ig vágd/vágasd le kozmetikussal a kutyus szőrét,majd alaposan fürdesd meg,és szedd le az esetleg bőrön maradt bolhát.Ezt már régesrégen meg kellett volna csinálnod.Hagytad,hogy 2-3 évig a kutyádat agyoncsípdessék a bolhák?Én komolyan azon csodálkozom,hogy nem kapott el valami komoly,halálos kimenetelű betegséget.Amilyen hamar csak tudod szabadítsd meg a szőrétől.És nagyon vigyázz arra,hogy mégegyszer !NE! fertőződjön meg.Én mindenesetre szőrnyűnek tartom,hogy hagytad !!ÉVEKIG!! szenvedni......
/picic cutte/
Egyedül vagy ilyen hülye vagy van testvéred is?
Leírtam,hogy egy bolha nyálával kezdődött. A továbbinak semmi köze a bolhához. A kutyám nem bolhás. Rövidszőrű, a nyakában mindig ott van egy méregdrága bolhaírtó nyakörv, amire a doki azt mondta, hogy ez már ér valamit. Leírtam, hogy a nyakbőrére is szoktunk kenni bolha és kullancs írtó és riasztó gyógyszert(három havonta).
Akkor válaszold meg magadnak a kérdést te gyökér.
És ne mesél már be nekem,hogy 2-3éve egyetlen bolhája volt,és azóta nincs,de még mindig tart az allergia.Gondolkodj már teeeeee..Hány éves vagy?
/pici cutte/
35 éves vagyok! A sebet a kutya nem engedi begyógyulni(gondolom viszket ahogy minden befelé gyógyuló seb). Az alergia csak elinditotta a folyamatot. Eddig 3 állatorvos látta(segíteni egyik sem tudott). Az egyik azt mondta, hogy volt már ilyen problémával dolga, valahogy meggyógyult, de utána újra sebesre nyalta.
Ő javasolta, hogy szórjunk rá porcukrot. Be is száritotta a sebet, de a kutya éjjel szájkosárban is letépte a kötést(szájkosárral sokkal durvábban bántja a lábát, mint nélküle)és véresre nyalta a sebet. Egyszerüen nem tudjuk megakadályozni a kutyát abban, hogy bántsa a sebet.
A láb piszkálása nem csak a seb miatt lehet, hanem pszichológiai okokra is visszavezethető, ajánlom figyelmedbe Jan Ferell - Kutyapszichológia című könyvének 21. fejezetét.
A műanyag gallér fogyóeszköz, nálunk az első 3 napot, a második 3 órát tartott. A harmadikat ma délután, mikor nem leszünk itthon fogja széttörni (nem hiszem, hogy szándékos, csak gyengébb a gallér, mint a kutya).
Azt, hogy a kutya ne piszkálja a lábát csak közel folyamatos jelenléttel tudod megakadályozni, és az sem árt, ha falkavezérként tekint rád egyrészt azért, hogy szót fogadjon, másrészt hogy tűrje, hogy korlátozod abban, amit ő mindennél jobban akar az adott pillanatban.
Állatorvosunk a gallér alternatívájaként műanyag cserepet javasolt (természetesen olyat, ami ráfér a kutya fejére). Mi eddig nem mentünk el, de Power Tape-el biztosan ráerősítek a gallérra, nem bírja a mostani mínuszokat, rideg lesz, és ezért törik szét.
Megoldás lehet az is, ha bekötözöd a lábát, és a kötést fújod be rágás ellen ajánlott spray-al, hátha úgy nem bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!