Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves gazdik! Séta során a...

Kedves gazdik! Séta során a gyerekeket és szüleiket hogyan kezelitek nem gyermekbarát kutyussal?

Figyelt kérdés

Havanese kutyám van és nem szerette meg a gyerekeket különösebben. Az a baj, ha simán mondom hogy nem szabad megsimogatni gyűlölködve néznek, ha egyáltalán megkérdezik, mert hajlamos boldog-boldogtalan nyúlkálni a kutyához szó nélkül. Félek egyszer megkap egy kisgyereket így.

Szóval ötleteket szeretnék kérni arra, hogy mivel tudnám jelezni esetleg, hogy a kutyus nem szívesen veszi gyerekek közeledését?

Vagy a kutyámat hogyan tudhatnám gyerekekhez szoktatni?

Illetve nálatok mi a bevált módszer a kéretlen simogatók "offolására" hogy békén hagyjanak?

Nem indulatkiváltó kérdésnek szánom, nyilván igyekszünk a gyerekeket kikerülni mikor látom hogy ÚGY néznek vagy a gyerek már előre tartott karokkal rohan a kutya felé... Szeretném valahogy jól kezelni ezt, nem értem miért nem értenek a szép szóból.

2019. ápr. 27. 07:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a mi esetünkben én nem szeretem, ha idegenek megsimogatják a kutyákat. És valószínűleg emiatt egyik kutyám sem szereti. :)
2019. ápr. 28. 23:05
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok jó ötletet kaptál. Én annyit tennék hozzá, hogy ne frusztráld a kutyádat azzal, hogy idegen kisgyerekekhez szocializálod őt, mert teljesen felesleges.

Nem nyúlunk kérdezés nélkül mások tulajdonához, legyen az kutya, macska, táska, telefon, bármi. És pont.

Erélyesen rá kell szólni az adott gyerekre, hogy ne simogassa meg a kutyát.

Az egyik kutyánk szintén utálja, ha idegenek hozzá érnek, minden agresszió nélkül kitér, de mindig jelezzük előre, hogy nem szereti. Ő úgy jelez az idegen felé, hogy már megbarátkozott vele, hogy leül a lába elé és felnéz rá. Innentől lehet simogatni, sőt várja is, mert alapvetően imádja a simit, a buzerálást.

2019. ápr. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!