Mik a legfontosabb tudnivalók egy Pitbull nevelése során?
Az első válaszoló jól írja, de kiegészíteném még annyival, hogy több figyelemre és törödésre van szüksége mint egy átlagos morzsi kutyának. vannak oldalak meg könyvek is amik foglalkoznak a fajtával, ajánlom, hogy keress rájuk.
a megfelelő szocializálás a legfontosabb, mert ha rosszul neveled könnyen lehet az a kutya aki szétkap járókelőket vagy akár a gazdáját is, mert ne feledd egy erős állatról van szó, ez nem tacsi. Nekem is van, volt és tuti még lesz is pár. rendkivül játékos és hatalmas a gazdája iránti megfelelési kényszer benne, jó ugró - mászó, tehát egy közepes kerítés nem jelent neki nagy akadályt. ezért is fontos a jo nevelés.
ha veszel rendes kennelből tedd ne jófogásos hirdetésekben ahol "akciós fajtataiszta bitpull" kutyát hirdetnek, a képen meg egy korcs. láttam pár ilyet. a minőséget meg kell fizetni
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Házban tartanám és kutya suliba is szeretném majd vinni.
A könyv engem is érdekel! :)
Nem vagyok teljesen kezdő, igaz nem volt még hasonló kutyám.
10 éve megmentettem egy labrador keverék kutyust a menhelytől(de ő már akkor szoba tiszta volt).
Én elköltöztem otthonról pár hónapja a kutyit meg otthon hagytam anyukámmal.
Mai hirekben 17/12/16 (angol nyelvu, amerikai) Virginia allamban, Bethany Lynn Stephenst, (22 eves) ket sajat(!) pitbullja a kutyasetalas kozben szettepte es meghalt.
A kutyakat elaltattak.
A pitbullok meg sajat gazdajukra is VESZELYESEK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!