Mennyire gyakori, hogy a kutya beteg lesz a kullancstól?
Én annak a híve vagyok, hogy télen-nyáron folyamatosan védekezni kell a bolhák-kullancsok ellen, nehogy történjen valami.
De ott van falun mamámék 10 éves kutyája, akin életében kb 5-ször volt spot-on amit én vittem, nyaranta kb naponta szedik ki belőle a kullancsokat, a kutya mégis él és virul, semmi baja nincs.
Anyumék kutyája is 7 éves, évekig fipronil hatóanyagú spot-ont használtak, néha szedtek ki belőle kullancsot. Amióta Bravectót használnak,semmi nincs benne.
Amíg nincs jele a fertőzésnek, addig nem igazán lehet kimutatni.
Nem minden kullancs fertőz, csak sokkal több a fertőző kullancs, mint a nem fertőző.
Figyeld a kutyádat és ha nem eszik, bágyadt, netán hány, akkor irány a doki.
Védekezünk (Frontline), de mégis belement a kullancs. A Bravectorol úgy hallottam, hogy károsítja a májat, nem tudom ez mennyire igaz.. Nyilván majd ki kell próbálnom valami mást mert ez nem elég jó.
Ez a mostani helyzet aggaszt nagyon. Már úgy látom mintha nehezebben állna fel, de lehet csak bebeszelem magamba. Megette a vacsorát,de félek, hogy kihányja.
Ha lenne ügyelet akkor egy kicsit nyugodtabb lennék, de itt nálunk nincsen és emiatt félek a legjobban. Hogy ha meg is fertőzödott legalább legyen doki, mert tudom, hogy mennyit számít az idő. Meg attól is félek, hogy van benne még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!