Egyik napról a másikra bágyadt és kedvetlen lett a kutyám, mit tegyek?
Ha nem megy ki az állatorvos, akkor vigyétek be hozzá a kutyát.
Te ismered a kutyádat, ha úgy érzed baj van, akkor igazad lehet.
Én elsőre kullancsra tippelnék még akkor is, ha nem találtatok benne. Lehet volt benne, de kiesett. Nagyon sok kullancs van mostanában.
A doki meg is nézte?
Figyeld a kutyát. Ha sötétet pisil, halvány az ínye, sárgás a szeme fehérje, akkor gáz van.
Én elvinném egy (másik) állatorvoshoz.
A kutya beteg, el kell vinni orvoshoz. A házhoz kijáró dokik oltás beadásra jók, más esetben felszerelt rendelőbe vidd a kutyádat.
Ha tüzel, annak nyilvánvaló jelei vannak. Ivartalanítást is tervezd be, tüzelés utánra.
Nekem is a kullancs jutott eszembe.
Az én kutyám 2x volt sajnos babéziás (szerencsére mindkettőt túlélte, a 2.-nál már hamarabb került orvoshoz). Azonnal vidd orvoshoz, mert ha babézia, akkor holnap már nem él a kutyád!
"szuper" dokid van. Telefonon megállapítja , hogy vagy tüzel, vagy akármi, de nem komoly?
Tüzel a kutyád egyáltalán?
Az ilyen állatorvoshoz még a rendelőjébe sem szabad betenni a lábad.
Tőled függ, hogy döntesz. vagy vársz még 1-2 napot és , ha visszaáll a megszokott viselkedésre, örülsz. Vagy keresel másik rendelőt, és elviszed a kutyát minél gyorsabban.
Az a baj, hogy falun lakunk, és csak ez az egy orvos van a településen, a legközelebbi város is 20km-re van, nekem meg sajnos nincs autóm. Különben már reggel mentem volna vele a dokihoz.
Kiskorában volt benne kullancs, de ahogy észrevettük, ki is szedettük belőle. Akkor semmi baja nem volt. Lehet, hogy lappangott benne?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A babézia nem lappang.
Csak nem minden kullancs fertőzött.
Ha fertőzött kullancs megy bele, akkor tök mindegy, mikor szeded ki. Ahogy belement, már a kutyát is megfertőzte.
Ha nem fertőzött a kullancs, akkor kiszeded, vagy kiesik, és nem történik semmi.
Mindenképp vidd el a városba rendelőbe.Valami rokon, ismerős, szomszéd csak van, aki elvinne.Akár úgy is, hogy megfizeted neki a benzint.Vagy busszal, ahogy leírták előttem.
Nekem egy ismerősöm, aki súlyosan mozgássérült,és 40 kg nő, a német juhászát busszal vitte el a 45 km-re levő állatkórházba, mikor beteg volt.Sőt utána kétnaponta behordta kezelésre 3 hétig.
Sokszor csak azt nem tudjuk megcsinálni, amit nem is akarunk.Azt írod, félted.Hát akkor nézesd meg, mert így akár el is veszítheted, ráadásul lehet hogy szenved is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!