Legalább 10 óra alvás után is kómás, bágyadt, kedvetlen vagyok. Van, hogy 12 órát alszok egyhuzamban, és még ezek után is álmos vagyok. Ha mondjuk lefekszek este 10-kor és csipog az órám 7-kor nincs erőm felkelni és mindig visszaalszok. Mit tegyek?
Én azt vettem észre magamon, hogy minél többet alszom, annál fáradtabb vagyok napközben. Ha 6-7 órát alszom, akkor egész jól elvagyok estig, de ha már 8-9 óra alvás összejön, kómásan ébredek reggel.
Amúgy én hónapokig ébredtem nyűgösen, fejfájással, aztán egy laborvizsgálat során kiderült, hogy elég durva vashiányom van. Két hónapig szedette velem az orvos a vasat, és már sokkal jobban vagyok, nem fáj annyit a fejem, és sokkal több az energiám.
Neked nem lehet ilyesmi problémád?
tavaszi fáradtság, őszi pilledtség, téli punnyadás? :)
lehet vitaminhiány is. vagy hogy nem alszol jól.
ne aludj túl sokat, metr nekem is volt ilyen és rájöttem, ha 11kor fekszem és 7kor kelek kevésbé vagyok fáradt, mintha 10órákat aludnék.
ha nagyon kifáradnál pl sport és mélyebben aludnál az is segítene.
ezzel mind én is így vagyok... sztem az sem tesz jót ha az ember túl kipihent. Sok alvástól, pihenéstől úgyanugy végigásítozod a napot, mintha csak 4-5 órát aludnál. (saját tapasztalat) Talán este amikor másnap csipogóra kellsz, feküdj le 1 órával előbb.
Ja és visszaalvás?? Hát... ez is előfordul velem, néha akkoris amikor suliba kéne mennem :)
Lehet h vashiányod van vagy vérszegény vagy. Érdemes lenne elemenni egy vérvételre, mert abból bitos kiderülne és a doki írna fel vmit.
Nekem is vashiányom volt ,mindig álmosnak és erőtlennek éreztem magam.
Ennyi alvas mar kifejezetten artalmas. Tehat probalj meg valami rendszert bevezetni.
Onkontroll! Etkezesi szokas, eletkorulmeny stb. Itt fogod megtalalni a faradsagot okat.
Oszinte reszvetem! Tudom, hogy mit erzel, mivel nagyon sokan vesztettunk mar el olyan szemelyt, Akit szeretunk, s valoban egy Edesanya elvesztese az nagyon tud fajni legbelul.
Most pedig kezdjel el rendszeresen etkezni, de ugy, hogy az egeszseges etkezes is legyen, s igy fognak megszunni a tuneteid.
Csalantea nagyon jo, Beress csepp szinten segithet most, es a rendszeres etkezes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!