Miért ugatnak rám mindig a kutyák?
#10 "okulj picit róluk, mielőtt kijelented, hogy szerinted ki okos és ki nem"
Okulok eleget minden egyes nap. Nem tudom máshogyan megfogalamzni azt hogy buta vagy ostoba az a kutya aki ok nélkül rám ugat. Több méterre vagyok tőle, nem is provokálom, rá se nézek csak marhára rám hozzá a frászt egy fárasztó nap után hazafelé menet. Én csak azért kérdeztem hátha tud valaki valamilyen módszert hogy ne ugassanak rám. Viszont ha ilyen hülye az állat alapjaraton és az ösztönei alapján csinálja ezt akkor elfogadom, ez van. Csak ne magyarázzuk már be hogy én vagyok a hibás és a hülye.
#14 Okés, köszi!
#15 Neked mi a problémád? Sorolhatod Mr. Kutyamester a fajtákat, de nem érdekelnek a kutyák annyira, csak az hogy miért ugatnak feleslegesen.
Ez az oldal arra való, hogy minden ilyen kis hulye dologról lehessen kérdezni. Felmerült bennem hazafelé ez a probléma, hátha tud valaki valami értelmes választ adni erre. Eddig a legertelmesebb válasz, hogy ösztönlények, el kell fogadni őket így. A további értelmes válaszokat, tanácsokat "like" - al jelzem, a többi alaptalan, provokáló, sertő válaszokat ignorálom. Minden jót!
18., kérdező! Akkor írok egy sztorit (9. vagyok). Magyar vizslánk volt, aki köztudottan jámbor fajta kutya. Viszont volt egy utcabeli hülye, akinek az volt a szórakozása, hogy fényes nappal odaállt a kerítéshez és hergelte a kutyát. Szóltunk neki, fejezze be. A 3 éves lányom kiengedte véletlenül a kutyát, a kedves delikvens épp arra jött biciklivel, és megcsípte a lábát. Még neki állt feljebb, jól összevesztünk, nem telt el egy hét és megmérgezték a vizslánkat.:/
Ez a különbség, ha egyáltalán még jelét sem adod, hogy bántani akarod, vagy direkt odaáll és hergeli. A kutya nem buta. Megjegyezte és meg is harapta, pedig soha senkit nem bántott. Szóval a kutyák okosabbak, mint hinnéd. Ok nélkül senkit nem bántanak, max. a területüket védik, főleg kerítésen belül. Látod, a miénk egyszer ment ki egyedül, és így jártunk. Ha nem szekálta volna az a szemét napi szinten, akkor még most is élne... Tagadta, hogy ő volt, de ki más?
Módszer nincs, a kutyák valóban ösztönlények, az mellett nagyon okosak.
A kérdésedre válaszoltam elsősorban 9.-ként, hogy miért ugatnak késő este. (Engem is.)
Bocsi, de ezt nem bírtam megállni: "Sorolhatod Mr. Kutyamester a fajtákat" Mancs, Hachiko, Kántor nem kutyafajták, hanem híres kutyák. :D Mancs mentőkutya, Kántor nyomozókutya, Hachiko pedig a hűségéről elhíresült kutya.
Amúgy, nem igazán tudsz a jelenséggel mit kezdeni. Talán annyit, hogy ne menj annyira közel a kerítéshez és akkor talán nem ugat meg. Meg alapvetően maradj nyugodt és ne figyelj rá, hanem csak sétálj tovább. (Ha sokszor jársz ugyanazon az úton és mindig közömbösen tovább mész, előfordulhat, hogy a kutya már nem fog rád ugatni, ha nem állsz meg közvetlenül a kerítésnél) Amúgy nevelés kérdése is és kutyája válogatja, hogy mennyire reagálnak hevesen a járókelőkre. Azon túl, hogy megpróbálják elzavarni az idegent a terület közeléből, az ugatással jeleznek is, hogy idegent látnak. Ez ösztön, ezzel csak a gazda tud mit kezdeni, te mint külsős semmit. Van kutya amelyik jobban különbséget tud tenni az emberek között, van amelyik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!