Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan Akadályozzam meg hogy...

Hogyan Akadályozzam meg hogy a kutyáim párosodjanak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tavaly szeptemberben mentettem két testvér kölyök kutyát, egy szukát és egy kant. Most kb fél évesek és tudtommal a ilyenkor kezdődik az első tüzelés a szukáknál, és nagyon tartok attól hogy párosodni fognak. Habár tervben volt az ivartalanítás úgy döntöttem egy éves korig várok vele, mivel annyira kis pici még hogy nem volt szívem megműttetni. Tudnátok adni valami tanácsot hogy védjem ki addig a nemkívánatos szaporulatot? előre is köszönöm!

#ivartalanítás #Kutya szaporulat
2019. ápr. 3. 22:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Most mar a bűntudat hogy hagytam magam le beszélni, pedig már az időpont is megvolt, csak minden ismerősöm azt mondta még túl fiatal én hülye meg hallgattam rájuk.De már be látom hogy muszáj ezen túl esni úgy hogy remélem jövőhétig nem kezd el tüzelni és meg műtik! Köszönöm a válaszokat !
2019. ápr. 3. 23:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne mardosson a bűntudat és ne stresszelj! Segíteni nem fog. Ha hamar kapsz időpontot és nem nagyon kistestű a kutyád, akkor könnyen lehet, hogy sikerül tüzelés előtt ivartalanítani. Annak is van amúgy egészségügyi alapja, hogy egyesek az első tüzelés utáni ivartalanítást javasolják. De a te esetedben, ha nem tudod atombiztosan elzárni egymástól a két kutyát, egy korai vemhesség (ráadásul tesótól) nagyságrendekkel kockázatosabb egészségügyileg, mint az, hogy valamivel nagyobb esélye lesz az inkontinenciára vagy a csont- és ízületi bajokra, ha még fejlődésben van, amikor ivartalanítják. Ismerek olyat, akinek volt így becsúszott alma (tesók és első tüzelés)... pár hónapig fizetés nélküli szabadságon volt, hogy a kutyát és a kölykeit gondozni tudja. 10-es voltam.
2019. ápr. 4. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Azt egyértelműen észreveszed, ha tüzel a szuka.A kan egyfolytában szaglássza,ő meg tartja is magát neki.Ezen a ponton még nem párzanak, csak később, tehát ha van olyan helyed, ahol külön tudod őket tartani a párzás ideje alatt, akkor jó.Viszont készülj fel rá, hogy egyfolytában vinnyogni, kaparni, jajgatni fognak egymás után, ha nem biztonságos a hely, kiszöknek.

Ha szeptemberben mentetted őket, akkor már 7 hónaposak, vagy még több is, ha szeptemberben nem újszülöttek voltak, tehát szerintem is lehetne ivartalanítani már.

2019. ápr. 4. 14:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátló tabletta? Állítólag van kutyáknak is, azt nem tudom mi a hátul ütője illetve mennyire hatásos. Vagy külön kell zárni nagyon leleményesen és bomba biztosan.
2019. ápr. 4. 21:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátló.
2019. jún. 17. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!