Hogyan akadályozzam meg hogy kárt tegyen a nagykutya a kiskutyában anélkül hogy folyamatosan ott lennék mellette vagy bezárnám?
Mamámnak van egy nagytestű(legalább 40 kg) keverék kutyája. Az egy ivartalanított kan. Egy ismerős költözés miatt nem tudja hová vinni a kutyáját(több ok miatt). Mama befogadná a kutyát a sajátja mellé. Ez egy kistestű(max 10 kg) keverék, ivaros kan.
Ma találkoztak először. Mindkettőn póráz volt. A kiskutya ügyet sem vet a nagyra, a nagy viszont szagolgatja, és megy utána folyamatosan. A kiskutya viszont van hogy odakap neki amitől viszont a nagynál is elszakad a cérna és vicsorogva nekimegy...Na most az a probléma hogy azt azért nyilván nem akarja senki hogy széttépje a kicsit, a kicsinek viszont nagy a szája, nem tudja hány kiló, könnyebb lenne ha szépen hagyná magát és nem amperkedne a naggyal. Felügyelet nélkül nem mertük így együtt hagyni őket, mert ha nem húzom szét őket akkor nem tudom mi lett volna a kicsivel.
Beszéltük hogy majd megint találkozzanak később, de szerintem ez így önmagában azért kevés, mert a kutyáknak ki kell alakítaniuk maguk között a rangsort, ez másképpen nem megy. De hogyan engedjem ha nem vagyok biztos benne hogy a nagy nem rángatja meg túlzottan? Így akárhányszor találkoznak a kicsi akkor is ilyen lesz, meg a nagy is, amíg nem tisztázták az erőviszonyokat.
Mit lehet tenni? Az a baj hogy nagyon jó megoldás nincsen mert ha nem lehet oda szoktatni akkor megy a menhelyre, de az meg ugye nem a legjobb..oda kéne szoktatni a másik kutyához békességben.
Ja igen, a találkozás a mamánál volt. De elvittük őket sétálni is, aközben nem foglalkoznak egymással...
Az is nehezíti a dolgot hogy a kiskutya nem tekinti gazdájának a mamát csak a sajátját így amikor ott volt az udvarban és a gazdi a házban akkor végig ott ült az ajtóban és várta hogy jöjjön..Nyilván ez egy rossz élmény neki, de sajnos ha nem akarja a menhelyen végezni akkor alkalmazkodnia kell.
A nagy kutya mennyire van szocializálva más kutyákkal (séták során mennyit találkozik idegen kutyákkal és hogyan viszonyul hozzájuk)? Mert ha kimaradt a szocializáció, akkor először ezt kell orvosolni, és utána befogadni új kutyát, különben valószínűleg nem fogja eltűrni.
Ha ez megvan, akkor is először semleges helyen kell összeismertetni a két kutyát, tehát nem a meglévő kutya területén.
Volt már nálunk is hasonló! És nagyon jól mondod, ki kell alakítaniuk a sorrendet, "össze kell barátkozniuk".
mondjuk itt azért erősen problémás, hogy mindkettő kan. Vagy az volt! :)
Én azt javasolnám, hogy minél többször "szülői" felügyelettel engedjétek össze. Szokják egymást.
A kiskutyák hülyesége, hogy állandóan pörögnek. Persze, ezzel is lehet kezdeni valamit, de inkább a nagyot kellene fékezni. Ha a kicsinek megmarad a torka 2-3 hétig, akkor már nem lesz baj velük. :)
Hát akkor megdöglik.
Vagy megszokja vagy nem. Lehet, hogy úgy tűnik megszokta aztán széttépi 1 hónap múlva. Nem tudom, hogy nagymamád mennyire ért a kutyák neveléséhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!