Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha nem eszi meg az egészet?

Baj ha nem eszi meg az egészet?

Figyelt kérdés

A kutyam 7,5 kg. Platinum bárányos tapjaval etetünk, mert nagyon szép az összetevő listája. 135 g-t kellene ennie belőle mindennap, annyi az amennyit ajánlanak belőle. De az én kutyám egy nap csak a felét eszi meg. :S

Most 10 hónapos, eddig nem tápon élt mert nem fejlődött megfelelően a táptól, ezért hazikosztot kapott (külön, kutyára főzve) de ugye mostanság elkezdett finnyazni, és olyan makacs, az istenért se tudtam beleimádkozni a zöldségeket, pedig volt hogy 5napig nem evett. Mindennap elvettem tőle a tálat, akkor se ette meg. Szóval visszálltunk a tápra, nehogy vitaminhiány lépjen fel. Ízlik neki a táp, de állandóan csak a felét eszi meg. Félek, hogy fogyni fog. :S valami tipp?

2019. ápr. 3. 11:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

De tápozni csak 1hete kezdtünk el, így tuti lefog fogyni.

Szoktam jutifalatként adni neki a tápot, úgy hogy a szeme láttára a tálból veszem ki. És mikor valamit nagyon szépen csinál, lerakom elé. Eszi, de mindig csak félig. Mintha valami számlálórendszer lenne a kutyába belépítve.

2019. ápr. 3. 14:13
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen csak okos a kutyád, és baromira tudja, hogy rágörcsöltél a kajára.Platinumból, ha az előírt felét megeszi kizárt, hogy kórosan soványra fogyjon. Nekem egy öreg kutyám volt így tudom, hogy nagyon idegőrlő, ha nem eszik, nyílván nála más volt az ok. :(
2019. ápr. 3. 14:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát jó, akkor próbálok lelazulni. Teljesen kikészít, hogy nem eszik rendesen, ebben igazad van. Remélem tényleg nem fog nagyon lefogyni. Köszi a választ! :)
2019. ápr. 3. 14:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én 38 kilós kutyám az etetési utmutató szerinti 30kg-os kutyának való mennyiséget eszi, mert az ő súlyára írt adagtól meghízott.

Másik kutyám a 7,5 kilójával 10kg-os kutya adagját eszi.

Minden kutya más, ki kell tapasztani.

2019. ápr. 3. 15:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyámnak 280gramm lenne az adagja, ebből eszik 130-at. De mindig ilyen volt. Én meg azt hittem nem tetszik neki a táp, adtam neki mindenféét, csakhogy egyen, erre jól meghízott:D Aztán visszaálltunk az ő speciális adagjára és visszafogyott normál súlyra:D Vannak ilyen kutyák, amíg láthatóan nem beteg, nem kórosan sovány, addig nem kell vele foglalkozni, mert valószínűleg nincs semmi baj, csak szeretik idegesíteni a gazdit:D
2019. ápr. 3. 15:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát az tuti hogy engem imád idegesíteni, mert amióta hazahoztam ez a legnagyobb célja. :D
2019. ápr. 3. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!