Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha nem eszi meg az egészet?

Baj ha nem eszi meg az egészet?

Figyelt kérdés

A kutyam 7,5 kg. Platinum bárányos tapjaval etetünk, mert nagyon szép az összetevő listája. 135 g-t kellene ennie belőle mindennap, annyi az amennyit ajánlanak belőle. De az én kutyám egy nap csak a felét eszi meg. :S

Most 10 hónapos, eddig nem tápon élt mert nem fejlődött megfelelően a táptól, ezért hazikosztot kapott (külön, kutyára főzve) de ugye mostanság elkezdett finnyazni, és olyan makacs, az istenért se tudtam beleimádkozni a zöldségeket, pedig volt hogy 5napig nem evett. Mindennap elvettem tőle a tálat, akkor se ette meg. Szóval visszálltunk a tápra, nehogy vitaminhiány lépjen fel. Ízlik neki a táp, de állandóan csak a felét eszi meg. Félek, hogy fogyni fog. :S valami tipp?

2019. ápr. 3. 11:45
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja, mindezt állatorvosi ajánlásra tettük. A hazikosztot, meg újra a tápot is azért cseréltük.
2019. ápr. 3. 11:47
 2/16 anonim ***** válasza:
29%

Másik táp vagy konzerv nem ízlene neki jobban?

Zoopluson érdemes körülni.

Egyébként adhatod neki ezt a mennyiséget két adagban is.

2019. ápr. 3. 11:50
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
10 hónaposan még etetheted reggel-este, két adagra talán jobban megeszi.
2019. ápr. 3. 11:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Válaszd ketté a napi adagját és ne hagyd finnyázni
2019. ápr. 3. 11:58
 5/16 A kérdező kommentje:
Hát ízlik neki, szereti mert eszi, és más tápot egyáltalán nem evett. Az elején ezt az N&D tápot ette, azt utalta, pedig az is szép összetevőkből áll most kipróbáltuk egy párat, de ez ízlett neki a legjobban. Egyszer szeret enni egy nap, de úgy szoktam most hogy reggel/délelőtt eszi a felét, este pedig ha leteszem a kaját akkor se eszi meg a másik felét. :(
2019. ápr. 3. 12:00
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval 2 részletre se eszi meg.
2019. ápr. 3. 12:01
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

Egészséges kutya mindig enne.

Biztos nem beteg? Foga/torka nem fájhat? Hasmenés/hányás, fűevés nem lépett fel? Ezek emésztőrendszeri gondot jelenthetnek.

2019. ápr. 3. 12:15
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A tápon lévő mennyiség tájékoztató jellegű. Én annyit adtam neki amennyit ráírtak, és el is hízott a kutyám. Most az előírt 300g/nap helyett 200g/nap adagot kapja, és szépen fogy is. Egy dagadt kutya majdnem akkora vétek, mint egy kórosan sovány, NEM szimbolizál jólétet a kutyának, ha dagadt!!! Ezt kéne rendbe rakni a fejekben.
2019. ápr. 3. 12:16
 9/16 A kérdező kommentje:

Hát nincs gyomorbetegsege,szerencsére. Jóétvágya van egyébként, csak finnyás. Ugye eddig házikosztot evett, az nyilván finomabb mint a táp. Abból többet kellett adni, többet is evett mint most. De ott se ette meg az előírt adagot, mindig kevesebbet evett de nem a felét, hanem kb a háromnegyedét meg is ette. De sajnos elkezdett ott is finnyázni és hiába nem hagyom finnyázni, mert elveszem az ételt tőle és jutit se kap, semmi mást nem kap ha nem eszik. Képes napokig inkább nem enni, és ha már brutálisan éhes megeszi, mondjuk az 5.napon,és másnap megint olyat kap ami nem a kedvence, akkor újra kezdi a nem evést.

Most viszont egészen a felét meghagyja, és csak este eszik. Délben már nem is nyúl hozzá. Más táphoz meg egyáltalán nem is nyúl.

Érdekes amúgy, mert úgy tudom ha a kutya finnyázik, nem eszik, akkor valami gond van a falkasorrendel. De nálunk ezzel semmi baj nincs, nagyon okos kutya és mindent úgy csinál ahogy mondom neki. Sportolunk is, versenyre is készülünk, nagyon energikus kutya, de a kaját nem eszi meg akkor se egészen, ha fejreállok.

Amúgy nem duci. Nem is vékony, pont tökéletes. Nem szeretném hogy fogyjon mert akkor már viszont vékony lesz.

2019. ápr. 3. 13:36
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha pont jó súlyban van ne zavarjon, hogy nem annyit eszik amennyit Te szánsz/szánnál neki. Egyébként meg olyan típusnak tűnik, aki nem éli meg a kaját jutalomként.
2019. ápr. 3. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!