A tenyésztőnek van valamilyen joga vissza venni a kutyát tőlem?
Nekem kérdésem lenne: hogy tudja a tenyésztő bizonyítani, hogy az a kutya, akiről a törzskönyv szól, az az, amelyik a kérdezőnél van? Mindössze egy chipszám? Amit akárhonnan megszerezhet/leleshet? Odaadta adásvételi nélkül, akkor megállja a helyét az az állítás, hogy az a kutya a törzskönyvön szereplő kutya?
Tényleg nem tudom a választ, ezért kérdezem.
"már érzelmileg kötődés alakult ki "
Pont erre apellálnak!
Én gyárilag iszonyatosan rosszul viselek mindenfajta zsarolást, bármilyen kapcsolatot képes vagyok 1 másodperc alatt felrúgni, ha meg akarnak zsarolni, szóval én lazán azt mondanám, hogy tessék akkor itt van, vidd vissza a kutyádat! Fizesd vissza a 20-ast, meg amit 1 hónap alatt ráköltöttem! 50-ért viheted a nyomorék kutyádat, amit ingyen osztogattál!
A rendelő környékére meg ne gyertek még egyszer, ha saját lábatokon akartok elmenni!
Elég undorító történet sajnos.
Nekem erről az jut eszembe, hogy mi egyszer a kutyánk műtétjének a kifizetéséről nem kaptunk számlát az állatorvostól. És pár év múlva, mikor felszámolták a cégét, akkor kerestek meg minket a behajtók, hogy azonnal fizessük ki a tartozásunkat. Mi köpni nyelni nem tudtunk, mivel akkor nem kaptunk számlát, így bizonyítani se tudtuk, hogy évekkel ezelőtt kifizettük azt a műtétet (100e volt ráadásul...) Az volt a mázlink, hogy megkerestük az állatorvost, aki legalább utólag korrekt volt, és elhitte nekünk hogy már fizettünk, és erről a felszámolóbiztost is értesítette.
Annyiban hasonló a ti sztoritok, hogy te hiába mondod hogy fizettél érte, ha az eladók ezt tagadni fogják. Akkor az ő szavuk van szembe a tiéddel. Az pozitívum lehet, hogy volt veled egy tanú is a "vásárláskor".
Tanú nem lehet családtag, úgyhogy nekünk még ez sem jött volna be, mert csak a család volt ott az állatorvosnál.
Jól teszed kérdező, ne hagyd annyiban!
Akár rágalmazásért is feljelentheted a p.csát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!