A tenyésztőnek van valamilyen joga vissza venni a kutyát tőlem?
Nem vádolhat semmivel, mert nem tud bizonyítani semmit.
Bizonyítsa már be, hogy nem fizettél. Nem írtatok papírt. A törzskönyv meg olyan dolog, hogy én is tudok írni egy törzskönyvet itthon a szomszéd kutyájáról, és akkor becsengetek, hogy Morzsiért jöttem, ide vele.
Jó, nyilván túlzok, de érted.
Sehol a vikágon nincs olyan, hogy az eladó visszakér valamit, mert előzőleg nem kért érte eleget. Ez nem indok, még akkor sem, ha van papír az adás-vételről. Itt még az sincs.
Nyugodtan pattogjanak, te meg mondd meg nekik, ha tovább fenyegetnek, akkor kihívod a rendőröket, mert ez zaklatás.
Neked nincs vaj a füled mögött, teljesen megnyugodhatsz.
Ha legközelebb keres a nő, mond meg neki tökéletes nyugalommal, hogy a kutyát a férjétől vetted(!) a vele megbeszélt áron. Ha nem ért egyet a kutya árával, akkor azt nem veled, hanem a férjével kell letisztáznia, neked ehhez nincs közöd.
A doktor végig hallgatta ahogy megbeszéltétek a részleteket a hapsival?
Mert akkor ő tanúsíthat mindent, ha odáig fajul.
Mikor mentél a kutyáért, vagy beszéltetek róla, nem volt jelen a nő?
Maradjunk annyiban, hogy szaporító.
Sok olyan kennelről tudok, akik azért működnek még, mert ismerősök vannak mindenhol. A tenyészszemléken is és törzskönyvet is kapnak úgy, hogy sokszor nem is azok a szülők, akik bele vannak írva a könyvbe.
A kiskutyát természetesen nem vehetik el.
"Adásvételi szerződést nem írtunk, blokkot és számlát se kaptam. Ez mától számítva 4 héttel ezelőtt volt. Azóta nálam van a kutya, nevelgetem, nagyon megszerette az egész család. Oltásokat is kapott, az én nevemen van már tulajdonosként a chip is stb"
Elvileg így nem szólhat hozzád, ugyan akkor a TK-t abban a pillanatban a te nevedre kell íratni mint gazda ahogy hozzád kerül a kölyök. Amennyiben ez nem történt meg vagyis a tulajdonos átvezetés, elméletben hivatalosan még a tenyésztőé az állat főleg úgy, hogy szerződés nem született, mivel a TK-n csak az ő neve szerepel. Mivel asszisztens vagy tudnod kéne, hogy a Chip hivatalosan nem alkalmazható a kutya tulajdonosának igazolására.
18, tehát akkor hogy kerülhetett a kérdezöhöz az állat?
Ellopta: miért nincs feljelentés?
találta: visszakövetelhetik, de a felmerült költségeket meg kell téríteni.
Feketén megvásárolta? Érdekelni fogja a navot, hogy ez hogy történhetett meg.
Technikailag ajándékba kapta (és csak a chip+oltást téritette) (ez történt a valoságban. Vannak tanuk a dologrol, ajándékot nem lehet visszakövetelni - a biroságon még a kérdező perelhet, hogy miért tartották vissza a törzskönyvet.
Jogilag, sajnos ebben az esetben a tenyésztőé az állat. Nem írtak adásvételi szerződést. :(
Ez olyan, hogy te vehetsz tőlem egy telefont de ha nem írunk adásvételit és nincs tanú mondhatom azt később, hogy elloptad. Ezáltal a pénz is az enyém és a telefon is megmarad. Mivel nincs róla papír. Genyó és gerinctelen dolog lenne? Igen az.... de a mai világban ez kit izgat?
Borzalmas, de a kutya tulajdonosi átruházása ugyan olyan mint bármely más tulajdon átruházás. Ebben az esetben a törzskönyv a mérvadó. A törzskönyvön ha nincs átírva vagy beregisztrálva mint tulajdonos, és adásvételi sem született a kutya még mindig a tenyésztőé, mert egyedül az ő neve szerepel az egyetlen bizonyító erejű okiraton ami a törzskönyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!