Szerintetek Ő fajtatiszta kutyus?

Szerintem fajtiszta, mert kutya és nem halmókus.
Igaz abból keverék.valami szetter féle.

Lehet fajtatiszta, egyszerűen agyonszaporított, nem sztenderd szülők gyereke. Én is nap mint nap kozmetikázok ilyeneket, a minap egy 20 kilós spánielt hoztak be hozzám.
A szőrét nyíratják, nem? Az én kutyámnak, aki törzskönyvezett, detto ugyan ilyen a szőre, félévente szoktam megnyírni, olyan lassan nő, és habár 3 éves, a zászlói még mindig nem nőttek meg gyönyörű hosszúra (ma már tudom, hogy a legrosszabb spánielkennelből vettem, amiből csak lehetett).

Nem hinném h az lenne, hisz ilyet Magyarországon nem lehet kapni, de létezik munkavonal is a cockerek között:

ez a kutya nem fajtatiszta...csak hordozza a fajta jellegzetességeit (pl. fül)...lehet hogy az apja német juhászkutya volt :D
de tisztázzunk néhány dolgot:
1. a "szájának" tényleg nincs ehhez semmi köze
2. a spánielek farkát régen vágták, most már nem, mivel az állatvédelmi törvény tiltja (kivéve a fajtajelleg megtartásánál) bár előnyösebb a rövid farok, de ebbe ne menjünk most bele. Kiállításon is úgy kell bemutatni a kutyát, mintha rövid lenne a farka, tehát a "felesleges" részt mindig letakarja a gazdi
3. egy kutya akkor fajtatiszta, ha van törzskönyve...ALAPESETBEN...de a mai világban, már sufnis szaporítók is ha kiváltják a kennelnevet, "gyárthatnak" törzskönyves kutyákat, mivel nincs ellenőrzés...ezért kell nekünk ellenőrizni, honnan veszünk kutyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!