Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg haszontalan és felesle...

Tényleg haszontalan és felesleges a kutyának a hám?

Figyelt kérdés
2019. márc. 25. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Akkor hasznos ha selejtes kutyád van aki a levegővételtől fuldoklik.

Meg akkor ha munka/sport kutyád van és húzatsz vele valamit.

És a vakvezető kutyának is hámja van hogy a gazdáját tudja mivel irányítani.

Egyébiránt igaz

2019. márc. 25. 15:40
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Én 2 esetben használok hámot:

-ha futok/bicajozok velük (ugye közben húzzák vagy engem, vagy a biciklit)

-ha mezőn, vagy kihalt területen megyünk és el vannak engedve/10 méteres én mennek, hogyha esetleg valaki (főképp vadászok) azt hinnék, hogy kóbor kutyák, lássa, hogy nem.

2019. márc. 25. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Mi utazásnál használunk hámot, ha vonattal mengyünk messzire, vagy akár csak kirándulni a kutyának ismeretlen helyre, tehát ahol fontos, hogy szorosan irányitható legyen a kutya. (Amúgy teljesen behívható, de egy ismeretlen helyzet bàrmikor hozhat szokatlan viselkedést.) Vonatnál meg pl hasznos, hogy a peronra lépésnél lehet neki segíteni, ne csússzon meg, illetve a sok ember között jó, hogy hámmal sokkal pontosabban tudom őt koordinálni, mint simán pórázon fogva. Ő is nagyobb biztonságban érzi magàt.
2019. márc. 25. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen esetben van használva. Udvarba felesleges hogy rajta legyen, szánhúzáshoz nélkülözhetetlen. Olyan hámok viszont tényleg vannak amiket feleslegesen gyártottak mer semmire se jók.
2019. márc. 25. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:
69%
Nekünk nem haszontalan. Ő teljesen irányítható hámmal is, meg nyakörvel is, teljesen ugyanúgy sétál mellettem mindkettővel, szóval hámmal sétálunk. Könnyebben rátudom akasztani a póráz csattját, szerintem jobban is néz ki, mi mindenre hámot használunk.
2019. márc. 25. 23:44
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

Ez így nem teljesen igaz.

Egészségügyi okok miatt, spothoz, túrához kifejezetten kell és hasznos.

A mindennapokban egészséges kutyának valóban felesleges. A hámban nem lehet kellőképpen fegyelmezni a kutyát. A városi ölebek 90% hámos, és úgy húz mintha az élete múlna rajta, ha pedig valami miatt fegyelmezni kell, semmit sem ér, mert kényelmesen belefeszül a hámba semmi visszatartó ereje nincsen.

2019. márc. 27. 14:48
 7/7 compactegon ***** válasza:

ez hülyeség utolsó!

9 éves (!) mentett bull típusú keverék kutyát fogadtunk örökbe egy hónapja. kóborolt is, el tudod képzelni, mennyire sétált eddig pórázon...

a hámnál fogva simán megemelem a kutya "elejét", ráadásul a rajta lévő fogantyúval még könnyebb a dolgom. inkább így, mint a hörgős-nyakörves húzás. működik.

2019. márc. 28. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!