Tényleg haszontalan és felesleges a kutyának a hám?
Akkor hasznos ha selejtes kutyád van aki a levegővételtől fuldoklik.
Meg akkor ha munka/sport kutyád van és húzatsz vele valamit.
És a vakvezető kutyának is hámja van hogy a gazdáját tudja mivel irányítani.
Egyébiránt igaz
Én 2 esetben használok hámot:
-ha futok/bicajozok velük (ugye közben húzzák vagy engem, vagy a biciklit)
-ha mezőn, vagy kihalt területen megyünk és el vannak engedve/10 méteres én mennek, hogyha esetleg valaki (főképp vadászok) azt hinnék, hogy kóbor kutyák, lássa, hogy nem.
Ez így nem teljesen igaz.
Egészségügyi okok miatt, spothoz, túrához kifejezetten kell és hasznos.
A mindennapokban egészséges kutyának valóban felesleges. A hámban nem lehet kellőképpen fegyelmezni a kutyát. A városi ölebek 90% hámos, és úgy húz mintha az élete múlna rajta, ha pedig valami miatt fegyelmezni kell, semmit sem ér, mert kényelmesen belefeszül a hámba semmi visszatartó ereje nincsen.
ez hülyeség utolsó!
9 éves (!) mentett bull típusú keverék kutyát fogadtunk örökbe egy hónapja. kóborolt is, el tudod képzelni, mennyire sétált eddig pórázon...
a hámnál fogva simán megemelem a kutya "elejét", ráadásul a rajta lévő fogantyúval még könnyebb a dolgom. inkább így, mint a hörgős-nyakörves húzás. működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!