Kiskutya nyámmogva eszik. Meddig?
3 hónapos és 6 napja van nálam. Állítólag fél még és azért nem mer enni rendesen. Nem ócska kajával etetem, de ő jobban ette a krumpli pürét, virslit, csirke falatokat, mint a rendes kaját.
Csirkét persze nem nyámmogva eszi. Most virslit kapott, apróra vágva.
Mikor fog megbátorodni? Vagy eddig szopott és házi főztön élt és azért ilyen?
Nem szeretném ilyennel etetni, van neki rendes táp is, minőségi, kiskutyának való.
Megkérdezted, mit evett a kiskutya mielőtt hozzád került?
Ha vettél tápot, miért virslit adtál neki?
A megvett tápot add neki csak. Vizezheted kissé, kefirt, akár konzervet is tehetsz rá eleinte, de alig egy teáskanállal.
Valaki de okos... Honnan tudja, hogy nem vittem dokihoz, jó kérdés... 😄
Volt 2 orvisndl5, nem ferges,van oltása.
Azt mondták, hogy mindent megeszik, szereti a virslit is. Virslit tanítani vettem, jutalomként és etettem vele, hogy szereti - e. Zabálja...
Jó kutyakaja, nedves, azt meg a macskákkal etethetem meg... Kutya rá se néz, vagy csak belenyal, macskák megeszik. Legalább nem veszik kárba.
Attól, hogy a kutyakaja "nedves" még nem lesz jó. Sőt, a nedves tápok nagy része nem jó.
A jó minőségű táp nem ott kezdődik, hogy reklámozzák a tévében sőt, általában az a legrosszabb. (Bizony, a Pedigree és társai is ilyenek)
Azt nézd egy tápnál, hogy milyen az összetétele. Legyen nagyobb a hústartalma, mint a gabona. A kutya szervezetének nincs szüksége a gabonafélékre. Ha ajánlhatok tápot, mi Brit Premiumot etetünk a kutyánkkal. 6000 forint a 8 kiló, és majdnem egy évig tart. Nem hiperszuperprémium, inkább közép kategória, de még mindig jobb mint bármelyik "tescogazdaságos".
Illetve, ha válogat (mert ennyi féle kaja után esélyes, hogy fog), azt a kaját amit nem evett meg, elveszed előle, és másnap ugyanazt megkapja. Közben nincs nasi, maximum a jutalomfalat tanításkor, de nekünk a suliban azt tanították, hogy olyankor is a vacsoráját adjuk neki szemenként. Ameddig hozzá nem szokik, hogy az van és nincs más. Szerintem a nyammogást is kiküszöbölheted ezzel, bár személyes véleményem, hogy az rosszabb mikor egy kutya úgy zabál, hogy fuldoklik közben.
Illetve azt még hozzáteszem, hogy ha nem vagy táp-párti, a barf etetés is egy jó megoldás lehet, ha van türelmed és gusztusod a nyers húst adagolgatni.
Sok sikert :)
Nem bolti szemetet kap, macskák is rendes kaján élnek, nem whiskason.
Nyers hússal nem akarom etetni,mert attól én fordulok fel, vega létemre. Kap néha csirkét, de főttet. Macskák is. Direkt nekik veszem.
Ne adjak neki "moslékot", hanem rendes kaját és előbb utóbb éhes lesz és kénytelen megenni?
Gondolom szaporitotol van, nyilvan, ha ilyen hulladekot adott neki, meg odaadta olyan helyre, ahol ekkora a sötétség.
Nezesd meg dokival, lattunk mar olyat, higy a szapis kolyok nyanmogott, mert el volt törve az állkapcsa, ugy adták el óccójér.
Siman lehet ilyen, vagy akár szervi baja. A táp kemény, a virsli klumpli es társai (krumplit amugy a kutya nem tudja megemeszteni, de miert is tudnad) puhak, azt csak nyelni kell, rágni nem.
Igen, ha tényleg jó minőségű az a táp, akkor csak ahhoz tartsd magad. Azért válogat, mert sokféle dolgot eszik, és ha az egyik nem felel meg neki, azonnal kap mást. Az ember így működik, egyből sajnálja az éhező kiskutyaszemekkel néző állatkát és igyekszik a kedvében járni, de ha belegondolsz, a természetben sem sajnálta meg senki. Ha nem evett, éhen maradt, megették előle a többiek. Ezt váltod ki azzal, hogy elveszed előle a kaját ha nem eszik.
Legyen egy konkrét étel amit általában kap és ha azt már probléma nélkül megeszi, időnként kaphat neki való konyhai maradékot, csontot, húst, konzervet, amit gondolsz. A lényeg, hogy azt kapja legtöbbet amit permanensen etetni szeretnél vele.
Semmi szervi baja nincs. Két orvos látta, második meg is vizsgálta.
Kutya nem tehet arról, milyen emberek közé született.
Tudom, hogy krumplit nem, vagyis keveset ehet. Van macskám, azok több dolgot nrm ehetnek, mint a kutyák, pl disznó húst..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!