Tenyésztő vállal felelösséget a kölyökért?
a tenyésztő ugy adja oda neked a kiskutyát, hogy irtok róla szerződést, amiben pontosan le van rögzitve hogy milyen betegségekért és milyen formában vállal felelösséget
ha nem ír szerződést akkor nem tenyésztő, hanem szaporitó
Akkor vállalja ha szerződést írtok, 2 tanúval aláiratva, amiben szerepel a kutya egyedi azonosítója, és konkrétan hogy milyen betegség milyen fokozatánál milyen szolgáltatást ad vissza.
Pl. a mi tenyésztőnk c-nél rosszabb fokozatú diszplázia esetén visszaadta volna a vételár felét(a vételár az adás-vételi szerződésben konkrétan le volt írva).
Van aki visszaveszi a kiskutyát, de az árat nem, vagy az árat is és a kiskutyát is, vagy nálad marad a kutya, de fizet valamennyit. Attól függ. De szerződés nélkül nem ér semmit, max. reklámduma.
Veleszületett vagy még a tenyészetben szerzett hibákért igen.
A szerződésben konkrétan le vannak írva, milyen esetekre vonatkozik. Arra nem, ha elüti egy autó.
Én megkérdőjelezném a tenyésztő szót egy olyan emberre, akit csak odáig érdekelnek a kölykök amíg nála vannak.
Hisz a tőle vásárolt kölykök, szerezhetnek jó vagy rossz hírnevet egy adott tenyésztőnek.
Akit kicsit is érdekel az adott fajta melyet tenyészt, maximálisan segítőkész, és mindig a maximumra törekszik,és vállalja a felelősséget a nála született kölyökkutyákért, és folyamatosan érdeklődik felőlük.
Olyan kennellel fel se venném a kapcsolatot, ahol nem írunk szerződést.
A rendes tenyésztő vállal. Mikor kicsi voltam vettünk egy kiskutyát, pár hónapon belül kiderült hogy van valami szépséghibája, a szeme volt beteg ,olyan régen volt már nem emlékszem pontosan mi, de emlékszem hogy édesanyám mondta hogy ha nagyon zavar akkor kicserélhetjük a tesójára aki még a tenyésztőnél volt, természetesen megtartottuk. Megműtöttük, de sajna pár hónapin belül vissza jött ez a bibi, de mivel ez csak szépséghiba és nem zavarja a kutyát, így mi sem törődtünk többet vele.
De a tenyésztő ott volt velünk végig a műtétnél és anyagilag támogatni akart de nem engedtük. Nagyon rendes tenyésztő volt, bár csak több ilyen lenne.
tegnap 10:26-os vagyok.
Bocsi!!!!! Elnéztem, nem tudom hogyan tudtam ennyire elnézni a dolgokat. Mégegyszer BOCSI! Amit írtam az a szaporítóra vonatkozik. A tenyésztő vállal felelőséget és ezt szerződésbe is belerögzíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!