Van-e esély rá, hogy a kutyám megszokja az új környezetét?
Figyelt kérdés
2 napja hoztam el a 3éves kutyám(Moszkvai őrkutya) az új otthonunkban,ugyanis férjhez mentem.Eddig a szüleimmel éltem és ott nőtt fel a kutya.Amint idehoztam,látszolag nagyon fél,nem alazik szinte semmit,viszont ami a legjobban aggaszt,hogy egy falást sem evett,szinte vizet inni sem akar.Sokat vagyok vele,figyelek rá,foglalkozom vele hogy minél hamarabb megszokja az új környezetét/otthonát.A kedvében járunk,de nem nagyon látom rajta,hogy kezdené megszokni Folyton a kapunál ül,szerintem várja,hogy haza vigyem.Van-e esély rá,hogy megszokja itt?Nem tudom mi tévő legyek,mert enni sem akar,kínozni nem szeretném,úgy gondoltam ha így folytatja,visszaviszem a szüleimhez...Köszönöm a segítséget.2019. márc. 10. 11:45
1/4 anonim válasza:
Szerintem adj még neki időt. Az enyém se akart enni nagyon mikor nyaralni mentünk, a 3.nap után már haza jönni nem akart. Esetleg szüleidtől hozz valami rongyot amin érzi az előző otthon szagát, ha lehet engedjétekbe (ha eddig nem lehetetett lakásba). Vagy vidd sétálni hadd ismerkedjek a környékkel.
2/4 anonim válasza:
Meg fogja szokni, nyugi! Adj még neki időt. Sokkal nagyobb stressz lenne neki, ha visszevinnéd a szüleidhez, és ritkán látna, nem veled élhetne. Ez ilyenkor általában ilyen ,,tünetekkel" jár a kutyusoknál. Az embereknek is kell idő, hogy megszokják az új környezetüket. Ez így van a kutyusoknál is. Sőt, akkor se ijedj meg, ha esetleg hasmenése lesz. Ez is teljesen természetes, majd elmúlik, ha már nem fog stresszelni a kutyus. Esetleg használhatsz hasfogót majd neki.
Remélem tudtam segíteni!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,megnyugtattatok picit.Nagyon szeretem őt,és tényleg nem szeretném,hogy bármi baja essen,szomorú legyen.Remélem elkezd majd enni is.
2019. márc. 10. 13:30
4/4 anonim válasza:
Ha nagyon nem akar enni, inni inkább a dokihoz vidd nem e egy kullancs vagy más egyébb játszik közre. Ha az egészsége rendben akkor tuti hogy az új hely a baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!