Megbolhásodott a kutyám, életében másodszor. Árak érdekelnének, illetve a környezetét Bio Killel lefújhatom?
Elsőre a fressnapfban ajánlották a Frontline cseppeket a kutyusra, Insecticide 2000-ret a környezetére.
Most egy kicsit megszorultam pénzügyileg, a Frontline-t mindenképp megvenném mert nagyon hatásos volt elsőre is, de a környezetére jó lenne a Bio Kill rovarirtó permet is? (A helye körül verebek, cinkék is gyakran megtelepszenek, jó lenne ha rájuk sem lenne káros a spray...)
A Frontline mostanság milyen árban mozog? 20 kiló körüli kutyáról van szó.
10.000 Ft. 15. 000 Ft. 69 Ft. 279 Ft. 549 Ft. 4599 Ft.
Lefújhatod.
Ha jól értelmezem, akkor ti nem is védekeztek állandó jelleggel? :O
Egyébként a neostomosan olcsóbb.
600 ft egy ampulla és 1 liter vizben tudod feloldani spricnis üvegbe beletöltöd és befújkálsz vele mindent.
Viszont érdemes lenne előbb a neostomosonba megfürdetni a kutyát ez minden bolhát kiirt.
Aztán 24 óra múlva meg csepp.
Vagy nyakörv.
Nem. Felesleges amikor 12 éve alatt most bolhás másodszor. Nem beteges kutya, és feleslegesen nem mérgezem vegyszerekkel.
Az érdekel, hogy a Frontline csepp mennyibe kerül rá a fressnapfban (ami már tökéletesen bevált), illetve hogy az Insecticidet helyettesíthetem-e Bio Killel?
Hátha valaki tudja ezekre a választ.
Az eddigieket köszönöm.
Szia, én sajnos nem tudom a választ, de van pár dolog, ami hasznos lehet. Pont most küzdök/küzdöttem én is bolhákkal, múlt hétvégén fedeztem fel, úgyhogy elsőre itthon bolhairtó samponos fürdetés, de utána is még mindig voltak, naponta többet is kiszedtem a kutyus szőréből. Most szombaton kozmetikusnál szintén bolhairtóssal mosták. Már aznap is volt benne. :(
Elmentünk állatorvoshoz, adott egy ampullát, hogy egy liter vízben oldjam fel, mossam le vele a kutyát. - A maradékkal letöröltem a kárpitokat, szőnyegeket.
Azóta is találtam sajnos bolhát, de már csak egy-egy darabot naponta. Holnap megyünk vissza cseppekért.
Utánaolvastam a neten, és ezeket találtam:
- Az Insecticide nem jó, káros egészségügyi hatásai lehetnek (valamelyik összetevője a problémás);
- Alaposan fel kell porszívózni az egész lakást, a legeslegutolsó sarokig, és utána forró vízzel felmosni minden burkolatot, amit lehet; a kárpitokat vizes ronggyal áttörölni, a kutya fekhelyét, takaróját stb. legalább 60 fokos vízben kimosni. Ha fel szokott menni az ágyra, akkor az ágyneműket is. A porszívó porzsákját azonnal ki kell dobni; ha nem eldobhatós, akkor egy zacskóba kiüríteni, és a zacskót bekötve kidobni. (Én ezt végigcsináltam most... És befújtam az egész lakást a falaknál egy bolhairtó spray-vel.)
- Tanácsos pár naponta porszívózni és felmosni ezután. Két hét múlva meg kell ismételni az egész procedúrát, mivel a lerakott peték addigra kelnek ki. (Ezek a kifejlett bolhákkal ellentétben nem pusztulnak el a víztől.)
- Fényforrás alá (falilámpa, asztal lámpa) egy kis tálkába mosogatószeres vizet kell tenni, evidensen éjszakára, a bolhák a fény felé tartva belepotyognak a vízbe. Egy másik oldalon úgy írták, hogy egy gyertyát állítottak bele a tálba a víz mellé. Én ezt eddig két helyiségben csináltam meg, nem voltak a vízben dögök reggelre - lehet, hogy már az eddigi kezelésektől kipusztultak; de azért ma megy a gyertyás felszerelés a konyhába is.
- Bio megoldás: nagyon finomra őrölt sóval kell behinteni a falak mentén a padlót, ill. ahol csak lehet. Állítólag felfordulnak tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!