Ha egy kutyusnak tudományosan kimutatták hogy olyan okos mint egy 5 éves kisgyerek, akkor a kutyáknak miért nem adnak ugyan annyi jogot? Szerintem ez morális nincs rendjén, ha azt vesszük hogy két ugyanolyan érzésü és gondolkodásu lényről beszélünk.
"Nem viccelek, én tényleg úgy gondolom, mivel én együtt élek, alszom és létezem a kutyáimmal, nem is tudnék élni nélkülük!"
Kár, hogy a világ k.vára nem körülötted forog, csakmert szeretsz valami még nem kötelessége az emberiségnek azt isteníteni. Ennyi erővel én meg a lovakat szeretem, ergó legyen minden lónak arany istállója és ezt a társadalom fizesse. Nyilván elmebeteg baromság.
Megjegyzem nincs olyan "tudományos" kutatás, amiról az eredeti állítás szól. Aki kicsit is ért az etológiához, az tudja, hogy két faj képességeit az eltérő adottságiai miatt csak igen ritka esetben lehet egyáltalán becslés szintjén összehasonlítani, pléne objektív módon, mikor kizárjuk a fizikai képességeikből fakadó előnyöket. Értsd: egy törpepóni kétszer gyorsabban betanítható vakvezetésre, mint egy kutya, de ettől még nem okosabb, csak könnyebb neki a feladat az eleve adott képességai miatt. Ha meg annyira moralizálni akarsz, nem értana belegondolni abba mi lesz a hasonló értelmi képességő állatokkal, pl a disznóval, aminek a húsát a kutyád zabálja. Ja, hogy az már nem számít, mert nem szereted őket? Gratulálok a morálodhoz, kicsit se vagy álszent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!