Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német juhász probléma?

Német juhász probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék venni idén egy egyeneshátú, IGAZI német juhászt a mostani mentett, munkavonalas német juhászom mellé.

Semmi bajom a mostani kutyámmal, leszámítva a folyamatos egészségügyi problémákat (egy putriból hoztam el faluról). Éppen ezért olyan megbízható tenyésztőt keresek, ahol nem kerül háromszorosába az orvosi költség, mint amennyibe a kutya kerül.

Mindenképp ragaszkodnék a munkavonalas kutyához, mert szeretnék vele (is) őrző-védőzni stb.

Viszont elkeserítő, amit a neten találtam. Nagyfülű kutyák tömkelege, lógó fenékkel és néha dán dog közeli mérettel.

Hiába vannak lefotózva a kutyák díjakkal, hiába fajtagyőztesek a szülők, nem szépek a kutyák.

Már arra is rászoktam, hogy ha az utcán látok valakit akinek tetszik a kutyája, akkor odamegyek és megkérdezem melyik kennelből van. Viszont az összes válasz az volt eddig, hogy "35.000 forintért vettem a Jófogáson." "Az ismerősömnél születtek." "A szomszéd szólt, hogy megint van egy új alom".

Ilyen helyről nem szeretnék, mert ki tudja, hogy X éves korában milyen betegsége jön elő.

A mostani kutyám is makk egészséges volt, egészen 3 éves koráig, amikor minden előjött, ami elő jöhetett.

Szóval ha tudnátok valóban jó, megbízható, munkavonalas tenyésztőt ajánlani, akkor azt nagyon megköszönném. :)

2019. márc. 5. 14:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Egyébként én is rengeteg színhibás törzskönyves német juhászt látok, ezt mindenképp szeretném elkerülni, pláne ha már sokat fizetek érte. Semmi bajom nem lenne vele, voltak keverékeim is, de akkor már inkább a menhelyre megyek és onnan hozok ki egy kuttyot.
2019. márc. 8. 12:24
 12/13 anonim ***** válasza:

A szerb TK mindig gyanús! Ott ha elég mélyen nyúlsz a zsebbe bármit letörzskönyveztetnek neked, még úgy is ha a röntgen szerint egy egészségügyi hulladék a kutya. Ma már csak az ad szerb TK-t aki nem akar DNS tesztet csináltatni, nem túl jó a röntgen eredmény, és a kutya nem menne át egy tenyészszemlén.

Egy elit TK-s NJ Német esetleg Cseh TK-val rendelkezik, vagy a sima magyar TK. Még a sima Magyar is eléggé manipulálható de a szerb, egy katasztrófa.

Hogy akkor miért van rajongó tábora? Mert a zsák mindig megtalálja a foltját!

Miért van egyre több oltás ellenes, iszlamista, és vallási fanatikus? Na pont ezért van fan klubja neki is. ;)

2019. márc. 11. 12:00
 13/13 anonim ***** válasza:
A németjuhász hátsó fele lejjebb KELL legyen mint a tarkója. Ez a testhelyzetük. A von Haus Corvinus kutyák kiválóak. Igazi munkakutyák kiváló idegrendszerrel.
2020. júl. 1. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!