Német juhász probléma?
Sziasztok!
Szeretnék venni idén egy egyeneshátú, IGAZI német juhászt a mostani mentett, munkavonalas német juhászom mellé.
Semmi bajom a mostani kutyámmal, leszámítva a folyamatos egészségügyi problémákat (egy putriból hoztam el faluról). Éppen ezért olyan megbízható tenyésztőt keresek, ahol nem kerül háromszorosába az orvosi költség, mint amennyibe a kutya kerül.
Mindenképp ragaszkodnék a munkavonalas kutyához, mert szeretnék vele (is) őrző-védőzni stb.
Viszont elkeserítő, amit a neten találtam. Nagyfülű kutyák tömkelege, lógó fenékkel és néha dán dog közeli mérettel.
Hiába vannak lefotózva a kutyák díjakkal, hiába fajtagyőztesek a szülők, nem szépek a kutyák.
Már arra is rászoktam, hogy ha az utcán látok valakit akinek tetszik a kutyája, akkor odamegyek és megkérdezem melyik kennelből van. Viszont az összes válasz az volt eddig, hogy "35.000 forintért vettem a Jófogáson." "Az ismerősömnél születtek." "A szomszéd szólt, hogy megint van egy új alom".
Ilyen helyről nem szeretnék, mert ki tudja, hogy X éves korában milyen betegsége jön elő.
A mostani kutyám is makk egészséges volt, egészen 3 éves koráig, amikor minden előjött, ami elő jöhetett.
Szóval ha tudnátok valóban jó, megbízható, munkavonalas tenyésztőt ajánlani, akkor azt nagyon megköszönném. :)
A szerb TK mindig gyanús! Ott ha elég mélyen nyúlsz a zsebbe bármit letörzskönyveztetnek neked, még úgy is ha a röntgen szerint egy egészségügyi hulladék a kutya. Ma már csak az ad szerb TK-t aki nem akar DNS tesztet csináltatni, nem túl jó a röntgen eredmény, és a kutya nem menne át egy tenyészszemlén.
Egy elit TK-s NJ Német esetleg Cseh TK-val rendelkezik, vagy a sima magyar TK. Még a sima Magyar is eléggé manipulálható de a szerb, egy katasztrófa.
Hogy akkor miért van rajongó tábora? Mert a zsák mindig megtalálja a foltját!
Miért van egyre több oltás ellenes, iszlamista, és vallási fanatikus? Na pont ezért van fan klubja neki is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!