Német juhász probléma?
Sziasztok!
Szeretnék venni idén egy egyeneshátú, IGAZI német juhászt a mostani mentett, munkavonalas német juhászom mellé.
Semmi bajom a mostani kutyámmal, leszámítva a folyamatos egészségügyi problémákat (egy putriból hoztam el faluról). Éppen ezért olyan megbízható tenyésztőt keresek, ahol nem kerül háromszorosába az orvosi költség, mint amennyibe a kutya kerül.
Mindenképp ragaszkodnék a munkavonalas kutyához, mert szeretnék vele (is) őrző-védőzni stb.
Viszont elkeserítő, amit a neten találtam. Nagyfülű kutyák tömkelege, lógó fenékkel és néha dán dog közeli mérettel.
Hiába vannak lefotózva a kutyák díjakkal, hiába fajtagyőztesek a szülők, nem szépek a kutyák.
Már arra is rászoktam, hogy ha az utcán látok valakit akinek tetszik a kutyája, akkor odamegyek és megkérdezem melyik kennelből van. Viszont az összes válasz az volt eddig, hogy "35.000 forintért vettem a Jófogáson." "Az ismerősömnél születtek." "A szomszéd szólt, hogy megint van egy új alom".
Ilyen helyről nem szeretnék, mert ki tudja, hogy X éves korában milyen betegsége jön elő.
A mostani kutyám is makk egészséges volt, egészen 3 éves koráig, amikor minden előjött, ami elő jöhetett.
Szóval ha tudnátok valóban jó, megbízható, munkavonalas tenyésztőt ajánlani, akkor azt nagyon megköszönném. :)
Kun Beától mindent fogsz kapni de munkavonalas, egészséges kutyát biztosan nem. Tőle ugyan olyan lutri kutyád lesz mintha újra egy putriból hoztad volna el.
Jelentkezz a facebook-on a DDR - vonalas Nj csoportba. Ott kérdezősködj, ha valóban jó munkavonalas kutyát szeretnél ők fognak ajánlani.
Köszönöm az értelmes válaszokat, mindenképp felkeresem akkor, akit javasoltatok. :)
Facebookom nincs, szóval az kilőve, de megkeresem.
Utolsó: német juhászkutya. De felőlem jöhet német pásztor/juhász is, egyszer úgyis szeretnék egy saját tanyát, ahol van mindenféle állat. Mindenesetre nem vagy szellemes, szóval ne erőltesd! ;)
2# 3# Ok, hogy a haver tenyésztőt reklámozzátok, esetleg magatokat, ezzel semmi baj. Szabadversenyes kapitalizmus van. De ne aljas módszerekkel próbáljunk a konkurenciát ellehetetleníteni.
Nem egy embert ismerek akinek onnan van kutyája, senki sem panaszkodott.
Nekem nem ismerősöm, sőt, nem is tőle lett kutyám, de más okból, ami inkább kommunikációs probléma volt köztünk.
Egyébként itt írhat bárki bármit, én is írhatnék több néven is, hogy magamat megerősítsem, de szerintem kérdezőnek magának kell utánajárni és dönteni. Mi sem 3 nap alatt döntöttünk, hanem kb. 2 évig, amire késze lett neki a bekerített telek.
#5 - Bocsi nem tenyésztek, Hobby kutyatartó vagyok, és én is több embert ismerek aki az említett "tenyésztőtől" vásárolt kutyát, mindegyik kutyával volt valami gond, de első sorban azzal van problémám, hogy egy NJ tenyésztő ne gyártson genetikailag színhibás, gyenge ösztönrendszerű kutyákat, és ne árulja azokat elit TK-s munkavonalas kölyök áron. Hogy emberileg mi róla a véleményem azt hagyjuk. tudom, hogy sok fanja van és komplett rajongói klubja, de attól még ami igaz az igaz.
A kérdező munkavonalas egészséges kutyát szeretne. Az első válaszoló által ajánlott tenyésztő ezeket a feltételeket nem képes hozni, szerintem. Azért ajánlottam az adott Facebook csoportot, mert ott valóban munkavonalas kutyákkal foglalkoznak, jól ismerik a vérvonalakat, és ha valaki tényleg olyan kutyát akar ami munkára alkalmas és egészséges akkor ott megkapja a választáshoz legjobb és legtöbb infót, profiktól.
Ha kerti dísz kell, elsősorban családtag, és van jó sok pénz az esetleges genetikai problémák kezelésére, tökéletes választás Kun Bea tenyészete, vagyis kutyagyára. De ez egyéni vélemény. (#2 voltam)
Harmadik vagyok. Mint írtam én két kutyát ismerek tőle, az egyiknek pláne gond volt a tk-ezéssel, kb egy évig nem is volt tk, majd egy szerb papírt küldött a gazdának. Azért aki benne van, az tudja, hogy ez mit jelent. És ahogy írtam is, a kutyák munkára alkalmatlanok a gyenge ösztönkészletük miatt is.
Jó reklámmal könnyű népszerűséget szerezni, ez nem újdpnság. De attól még ő szaporító marad. Ahogy mondani szokás, a tények makacs dolgok.
A szerb törzskönyvvel mi a baj ezt leszámítva? Itt tudom hogy mi volt a gond, tudom a dolgok menetét.
Viszont szerbeknél lehet úgy venni mint régen a piacos autójogsit?
Na ezért végzek közvélemény kutatást. Természetesen több tenyésztőhöz is el fogok menni és mindegyikkel beszélek meg megnézem a kutyáikat. Az a baj, hogy mindenkiről hallani jót is és rosszat is.
Engem a tk nem nagyon érdekel, maximum azért mert az (is) a garancia arra, hogy nem szaporítóval van dolgom (bár láttam már ennek az ellenkezőjét is).
Én csak egy egészséges, jó ösztönökkel bíró munkavonalú kutyát szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!