Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak most? FONTOS

Mit csináljak most? FONTOS

Figyelt kérdés
Elutaztam 3 hónapra Amerikába a testvéremhez. A szüleim nem akartak jönni mert félnek a repülőtől. A kutyámt ott hagytam náluk hogy gondoskodjanak róla. Szóltam nekik hogy valószínűleg hamarosan tüzelni fog úgyhogy ne vigyék sehova. Persze nem hallgattak rám és apám elvitte magával vadászni Romániába. Anyám szerint sehol máshol nem volt a kutya. Amikor hazaértem láttam hogy a kutyám vemhes. Csak pár napja, ha nem órája van hátra a szülésig. Mit csináljak? Azt sem tudom ki az apa. Amúgy egy fajtatiszta Német Juhász.
2010. júl. 2. 14:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
S.O.S-ben irány a doki ivartalanításra! Ha egy jól felkészült orvos végzi a műtétet, jól felszerelt rendelőben, akkor semmi baja nem lesz.
2010. júl. 2. 16:23
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó idős szukát szerinem már kockázatos ivartalanítani.

Az ivartalanításank amúgy is vannak kockázatai, ilyen idős vemhesen meg pláne.

Nem tudom, hogy hogy fogalmazzak, hogy ne legyen bántó de egy menhelyi gazdátlan kutyánál vállalható a viszonylag nagy kockázati is, mert a a sok kölyökkel már végképp nem bírnának.sem anyagule sem helyileg.

Ne nekünk higyj hanem egy olyan orvosnak akiben megbízol és elmondja a kockázatokat.

Vessetek a tűzre , de én a családi kedvenc imádott kutyám egészségét sosem tenném kockára azért mert nem akarom, hogy a világra jöjjön 6 -8 kiskutya.

Amit tenned kellene:

1, fordulj álatorvoshoz.

2, készülj fel az alomra.(ez nem lesz olcsó)

3, már most kezd el ajánlgatni a kölyköket.

4, imádkozz, hogy szép kölykök legyenek:)

2010. júl. 2. 16:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kockázat mindig, minden műtétnél van. Ha jó az orvos, akkor nem sokkal nagyobb az utolsó idős vemhes kutya ivartalanítása, mint a többié. Kedves kérdező, a döntés a tiéd, de én a helyedben biztosan nem engedném őket megszületni.
2010. júl. 2. 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Utolsó idős vemhes szukát is lehet S.O.S ivartalaníttatni. Menhelyek nagyon gyakran kényszerülnek erre a megoldásra. Van némi erkölcsi oldala a dolognak, a menhelyek se szívtelenül, meggondolatlanul teszik. De ha megnézzük, mennyi kóbor kutya van az országban, és hogy mennyi, mennyi kutya vár gazdára, hogy milyen nehéz FELELŐS, IGAZÁN jó gazdikat találni, akkor elfogadható. A németjuhászokkal és keverékeikkel tényleg Dunát lehet rekeszteni, rengeteg van belőlük.

Inkább ne szülessenek meg, minthogy 1-2 év múlva menhelyen, árokban autó kerekei alatt kössenek ki, vagy egy fél méteres láncon éljék le az életüket. Sosem tudhatod, milyen ember is az valójában, akinek odaadtad a kölyköket.

8 hét nevelés, takarítás, etetés, féreghajtás, oltás, örökbe adás. Ha nem lesznek gazdik, mi lesz velük, stb...

Gondold meg, a műtét biztonsággal elvégezhető. Többször, személyesen láttam már a műtét utáni felépülés időszakát, gyorsan gyógyulnak.

Vigyázni kell a sebre (gallér), és az orvos el ne felejtsen tejapasztó szurit adni.

2010. júl. 2. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Az ellés legalább olyan kockázatos,abba is belehalhat a kutya.
2010. júl. 3. 06:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

ivartalaníttasd!

szinte az összes állatvédő szervezet ezt csinálja ha talál utolsó idős vemhes szukát

a kölyököknek még ha találsz is gadzát mi a garancia,h nem szabporodnak tovább??

tehát ivartalanítás!!!!

2010. júl. 3. 14:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!