Ti mit tennétek a helyemben?
Gyerekként én is így voltam vele, ahogy te. Mindenáron meg akartam győzni a szüleim. Utólag már látom, hogy nem jó ötlet.
Semmi értelme, hogy aztán folyamatosan a kutyán menjen a cirkusz.
Szép és jó, hogy erre sporolsz, de egy váratlan betegség és akkor majd nézel ki a fejedből. Bármi történhet..Az én kutyusom tavaly olyan beteg volt, hogy mire meggyogyult már több, mint 200 ezer forintnal tartott a kezelése és a gyógyszerei.
Majd ha felnőtt leszel és a magad ura vagyok akkor vegyél kutyát
Sehogy!
Az meg, hogy csak a te szobádban lenne...ezt te komolyan gondoltad? Hány éves vagy? 7-8?
Sajnos amíg az ő lakásában élsz, addig az lesz amit ő mond. Ha nem akar kutyát, akkor nem lesz kutyád.
Különben is, most ballagsz. Aztán mi lesz? Most a legképlékenyebb a jövőd.
A kutyusnak is sokkal jobb, ha "stabilabb" leszel.
1. A kutyát nem kutyapelenkára kell szoktatni hanem szobatisztaságra. A pelenka amúgy is hátráltatja a szobatisztaságra nevelést, nem a legjobb ötlet.
2. "amúgy is csak az én szobámban lenne, nem engedném ki a konyhába meg ilyenek" Egy kutya nem egy szobába bezárva való, még egy yorkie sem. Ez nem tengerimalac.
Ha jól értelmezem 13-14 éves vagy, tehát nincs sok beleszólásod, de őszintén ilyen körülmények közé én sem támogatnám hogy kutyát vigyél. Egy kölyökkel amúgy is baromi sokat kell foglalkozni amit ilyen fiatalon a szüleid támogatása és segítsége nélkül nem fogsz tudni megoldani.
Miért és hova vitette el a nyuszidat?
És mi a garancia, hogy a kutyával nem teszi majd meg ugyanezt?
Sajnos, ez nem fog menni.
1. Kutyát nem zárhatod be a szobádba.
2. Nem szoktatjuk pelenkára, hanem szobatisztaságra neveljük, ami azt jelenti, hogy a lakásban sehova nem ürít. Ez egy hónapokig tartó folyamat, eleinte kb. 2 óránként kell kivinni, és felnőtt korában is egy kis testű kutyát legalább négyszer naponta, amiből egy sétának legalább hosszúnak kell lennie, amikor a kutya kimozogja magát, más kutyákkal játszik stb. Mivel te suliban vagy, anyukád dolgozik, a mamád pedig ellenzi, ez nem lesz megoldható.
Ha a mama a nyuszit is elvitette (miért? hova?), akkor a kutyát végképp nem fogja elviselni, mert sokkal több a gond vele, mint egy nyuszival. Nem mellesleg sokkal több költség is, nem csak megvenni, hanem eltartani.
Nem tehetsz mást, mint hogy a kutya érdekét szem elé helyezve nem lesz kutyád, míg a mamáddal kell élned.
Addig járj el hétvégente menhelyekre sétáltatni. Kutyázol, sok hasznos dolgot megtanulsz a kutyákkal kapcsolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!