Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hova menjünk kirándulni...

Hova menjünk kirándulni kutyánkkal?

Figyelt kérdés

Olyan kirándulóhelyer keresek, ahol a kutyák szabadon futhatnak. Ami nagyon tetszett és hasonlót keresünk: Székesfehérvár, Sóstói tanösvény, Sárvári Csónakázó tó.

Az ország bármelyik pontján érdekelne.

Köszönöm előre is a válaszokat

2019. febr. 25. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
infó: [link]
2019. febr. 25. 15:05
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Ez is hasznos lehet:

[link]

2019. febr. 25. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Mi is gyakran járunk túrázni kutyával. Bármelyik kijelölt túrista útvonalon mehettek.

Mi a Velencei-hegységbe pl. sokat járunk, azt tudom ajánlani.

Viszont csak akkor engedd el a kutyát (elvileg csak pórázon viheted a szabály szerint) ha meg tudod neki tanítani, hogy csak az úton menjen melletted, vagy előtted egy kicsivel. Vagyis ne rohanjon be az erdőbe, mert ha üldöz egy vadat, akkor kilőheti egy vadász. Csak biztonsággal behívható kutyát lehet elengedni. Annyi az erdőben az érdekes szag számukra, hogy nagyon oda kell figyelni, nehogy kereket oldjon.

A mieink nagyon szépen közlekednek a kijelölt úton, kicsi koruk óta így szokták, de szinte minden túra alkalmával találkozunk olyan kutya-gazdi párossal, hogy a gazdi üldözi a kutyát, mert az elvileg behívható kutya az erdőben nagy izgalmában elfelejtett hallgatni a gazdájára.

2019. febr. 26. 07:11
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

A kutyáim jól neveltek, nem mennek tőlem 10méternél távolabb, inkább mindig láb mellett mennek.

2019. febr. 26. 07:47
 15/20 anonim ***** válasza:
9%

Mesélek egy esetet, hátha segít.

Van a lépcsőházunkban egy család egy vizslával. A kutya behívható, de szabadon futtatják a lakótelepen (amiért jó kis bírságot kapnának, ha kijönnének razziázni ellenőrizni). Na most a vizsla egy energikus kutya, szóval ő ott szépen körbefutja párszor a parkot, nem ám a gazdi lábánál sétálgat, kicsapják, hadd fusson, aztán mennek be.

Mikor hozzám került decemberben a kutyám, akkor még nagyon tartózkodó volt, a liftbe nem mert beszállni, félt, támadásnak vett minden hirtelen mozdulatot, megijedt attól, ha valami leesett a földre és hangja volt. Mentett kutya, ki tudja, milyen előélettel. Egyszer még az elején az egyik sétánk alkalmával összefutottunk ezzel a vizslával is. Ő nem árt senkinek, csak futkározik meg szimatol. Hát odafutott hozzánk is, a kutyám meg megijedt, és elkezdte megugatni, az rá sem hederített, megszimatolta, aztán futkározott tovább, de az enyémet vissza kellett fogni és leállítani, hogy nyugodjon meg, mert nem bántották.

Szóval okos, behívható, szófogadó kutya is megijeszthet egy olyat, aki nincs rá felkészülve. Azóta egyébként sokat javult a kutyám, de arra is tanítom, hogy nem mehet oda csak úgy másokhoz, mert lehet, hogy ő barátságosan közelít, de a másikat adott esetben megijesztheti egy hirtelen mozdulattal, annak meg nem biztos, hogy minden esetben jó vége lesz.

2019. febr. 26. 09:00
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha vissza tudod hívni és nem megy messzire, akkor is javaslom a vadász nyakörvet, kb. 2000 forint. Ezek általában fényvisszaverős, rikító narancssárga, sárga vagy zöld színben vannak. Van villogó verzióban is. Vagy akár egy láthatósági hámot is lehet a kutyára adni. Ezek mind azt szolgálják, hogy a vadász messziről látja, hogy nem kóbor kutya.

Egyéb hasznos infók: [link]

2019. febr. 26. 14:30
 17/20 anonim ***** válasza:
20%
Köszönjük a reklámot! Szerintem a vadászokat az sem zavarja ha fifike rózsaszín kabátban van.
2019. febr. 26. 15:08
 18/20 anonim ***** válasza:
25%

Lehet lepontozgatni, de a szabályok nem ok nélkül vannak, és azok nem ismerete nem mentesít. Nem fogok sajnálni senkit, ha a futtatón kívül póráz nélkül rohangáló kutyáját elütik, lelövik, széttépi egy másik, vagy bármi... A kutya a gazdi felelőssége, én is tudom pórázon vinni az enyémet, más miért nem képes rá? A sok "nem bánt" meg "behívható" kutyák gazdijai szoktak legjobban meglepődni, ha mégis történik valami. Na, de a még fincsibb, ha nyakörv vagy hám sincs a kutyán, csak úgy minden nélkül mennek vele.

Nem hermetikusan elzárt világban élünk, találkozunk másokkal, emberekkel, kutyákkal, más állatokkal. Nem beszélve arról, hogy mennyien nem szedik össze a kutyájuk után az ürüléket, ami remek fertőzésforrás, más kutyákra, emberre. Alkalmazkodni kell másokhoz is.

2019. febr. 26. 15:12
 19/20 anonim ***** válasza:
18%

Aki nagy mellénnyel védte a vadászokat, mondván igazuk van, ha kilövik a kutyákat, mert azok kölyökkorú vagy vemhes anyának hajszolnak halálba.

Tudod kedves védelmező, én még egy kutyát se láttam fotón vigyorogni puskával a kezében, az előtte kiterített rókaCSALÁD holttestei fölött.

Vadászból - nem írom, hogyember, mert számomra aki élvezetből gyilkos, az egy aberrált közveszélyes őrült - a múlt héten két ilyen képen vigyorgó kölyökgyilkos f@€&szt@risznyát is láttam! Ennyi a kis véd és dacszöverségtekről!

2019. febr. 27. 07:38
 20/20 anonim ***** válasza:
33%
Engem gyerekkoromban harapott és kergetett meg "nem bánt" kutya. Futottam bele olyan gazdiba, aki a zebra egyik oldalán sétált, a kutya flexin a zebra másik oldalán, a szembejövő gyalogos meg ugorja át a pórázt?... Most van saját kutyám, de nem engedem csak úgy oda másokhoz, és figyelek rá, meg másokra is.
2019. febr. 27. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!