Kiskutyámnak egy oltása van viszont szeretnénk kirándulni. Mehetünk vele? Egy hét múlva lesz a következő oltása
Csak ha kézben tartod végig vagy kis szállító boxban. Amíg nem voltak meg az én kis vakkancsom oltásai, addig lakáson kívül a földre egy másodpercre se tehettem le; orvosnál is betették szállító boxba amíg a "bátyját" vizsgálták. Ergo, amíg nem volt meg minden oltása addig otthon kutyapelenkát használt és ha A pontból B-ben kellett mennünk, akkor kézben vittem el (ami nem volt nehéz, mert babaként kb 2 kilós volt. :) ).
Mondjuk vannak, akik ezt nem igazán tartják be - nulla oltássalvagy a sorozat alatt viszik kedvencüket futtatókba vagy sétáltatják - én nem mertem volna, meg a doki külön kihangsúlyozta, hogy tilos, de ahány ház, annyi szokás.
Én nem vinném. Amúgy veszettség nélküli nélkül, az utcára se vihetnéd ki.
Ahhoz, hogy egyáltalán kimenj vele és legyen valami védettsége, legalább 2 kombináltnak és 1 veszettségnek meg kellene, hogy legyen.(+ 1 hét) Tehát legalább 3 oltásának kellene, hogy legyen.
Igen, a veszettségen kívüliek nem kötelezőek, de mivel a kérdező arról írt, hogy megvan egy oltása és még jön hozzá, feltételeztem, hogy elkezdte az ajánlott kölyök oltási programot, tehát a kombináltakat is beakarja adatni. Az meg úgy néz ki, hogy 3 kombinált és 2 veszettség 1 éves korig. (+ rendszeres féreghajtózás) Van, ahol még pluszokat is adnak, de ez az alap, amit szoktak adni.
Ha már oltatja a kutyáját, gondoltam azért teszi, hogy ne legyen beteg az állat. Tehát szerintem, amíg nincs meg legalább 3 oltása, ne vigye magával idegen helyekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!