Minden kutya szétpocskolja a vizet iváskor?
Benti kutyaként nagyon bosszantó a dolog.
Eleve ahogy iszik, közben kifröcskölődik elég sok víz a padlóra, de ráadásul van az a rossz szokása neki, hogy mikor befejezte az ivást, már elindul odébb de még van egy kis víz a szájában, amit már nem nyel le csak kifolyatja a padlóra. Hogy lehet ezt megakadályozni, leszoktatni róla? Ha rászólok, többet nem mer inni. :(
Vizsla keverék.
Mély talkabol kap vizet.
Az én kutyám ugyanilyen, ha befejezi még áll mellette kicsit és kész kis tócsák csöpögnek a padlóra a szájából, sőt kölyökkorában a kedvenc játéka volt szétpacsálni az ivóvízét :D Minket olyan borzasztóan nem zavar, a konyhakövön van a vizes tálja, ha ivott utána feltöröljük a maradékot, illetve azt figyeltem meg az utóbbi időben, hogy csak evés után iszik olyan nagy hévvel, hogy fröcsköl és hogy a végén a maradékot, amit már nem akar lenyelni elegánsan nyitott szájjal a padlóra folyatja, ilyenkor mindig készenlétben vagyok és feltörlöm. Szerintem ezt paranccsal, tiltással sem lehet megakadályozni, mert nem érti, hogy pontosan mi a rossz cselekedet.
Ha nagyon zavar tényleg jó lehet a tálca, vagy vannak különböző itatókutak ( [link] aminek nem ez az elsődleges funkciója, de a csobogó vízből egyszerre sokkal kevesebbet tud lefetyelni, hátha így a végén is kevesebb marad a szájában, nekünk ugyan ilyenünk nincs, de az én kutyám ha kútból vagy palackból iszik nem csorgatja szét utána a vizet, akkor se ha nagyon szomjas, ez alapján gondolom, hogy egy ilyen eszköz beválhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!