Mi a tacskók (törpe tacskók) jellemzője?
Mindig is a nagytestű kutyákat szerettem, de valamiért az elmúlt néhány hónapban beleszerelmesedtem a tacskókba, különösen a törpe tacskóba.
Volt/van németjuhász keverékünk, most pedig egy fajtatiszta labradorunk.
Kertes házban élünk. Milyen tulajdonságok jellemzőek a tacsikra? Azt hallottam, hogy akaratosak és nem a legszófogadóbbak, önfejűek.
Igaz ez? Esetleg akinek van ilyen fajta kutyusa, tudna mondani néhány dolgot róluk?
Azt tudom, hogy nem szabad lépcsőzniük, de elsősorban a jellemükre gondolok.
Ha úgy gondolja neki nem éri megcsinálni az adott dolgot, akkor nem fogja megcsinálni. Ezt szószerint értsd, hiába tudná megcsinálni a parancsot, nem fogja.
Törpe tacskó meg nem biztos, hogy jó választás. Sokukon például már egy ajtóküszöb is ki fog és nem tud átmenni rajta.
Nekünk is törpe tacskó volt az első kistestű kutya rottweiler után. Makacs, szelektív hallás, jellemző rá, kajával lehet motiválni, sértődős ha pl rászólsz vagy megsimogatsz egy másik kutyát :)
Imád ölben lenni de amit az első írt nem igaz. Attól, hogy pici, igazi kemény vadászkutya. Csak akkor tarts, ha éjjel és a hidegben be tudod engedni a házba.
Igen, nagyon tud fázni, és ezért ha hűvösre fordul az idő, bent kell tartani.Lehet hogy kissé makacs,de jól kezelhető.Lépcsőzéssel vigyázni kell, hajlamos a bénulásra.
Amúgy roppant harcias tud lenni, nagy kutyának is képes lenne nekimenni.De emberrel is kis harapós, bizalmatlan.
Nekem voltak tacskóim, imádtam őket pont a jellemük miatt is.Ivartalanítva hajlamos elhízni.
Az enyémek nem lépcsőztek, de sokat rohangáltak szabadon, és a hosszú gerincük miatt 2 tacskóm is lebénult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!