Segítség! Ilyenkor mit kell tenni? Megtámadott egy kutya!
Szóval megtámadott egy kutya.
mentem egy szakkörre a suliba, a megszokott utcán, a megszokott időben. Viszont látom, hogy az egyik háznál nyitva van egy kapu. Egy kissé megrémültem, mert tuttam hogy ott egy nagyon nagy kutya van.
erre mit látok? a kerítésen átt ugat a kutya. mondom, ki ne szaladjon, hála istennek butácska szegény kutya.
De nem annyira mint én gondoltam. az állat kiszökött, és elkezdett vicsorgó fogakkal, ugatva rohanni felém. Én erre elkezdek futni, mert biztos nem felém jön. de, felém jön. Erre átt akartam menni valahova, a kerítésen áttmászni. csak hogy, ahol kerítés van, azon túlmentem. erre ott egy rohadt nagy tuja, ami mögött a kerítés gyönyörködik, szóval, ezzel a korcsal nagy baj lesz.
Arra gondoltam, mi lenne ha megütném.
megakartam, ugatott egy akkorát, amikor lendítem a kezem, hogy csak na. megilyedtem mit az állat, ezért inkább a tujához nekidőlve félve kiabálok segítségért.
aztán mindig vissza-visszamegy egy métert a dög, és én egyre távolabb megyek. belenéztem a szemébe. hátatfordítva pedig elrohantam. nah, ezt a 3 dolgot ne tegyétek meg.
rohantam. fut utánam a kutya, rűordítok hogy HÉJ! AZ ANYÁDAT!! és elkezd visszafele menni. aztám sprintelve elértem a sarkig, amihez a sulihoz vezető út egy nagy egyenes út. amikor visszanéztem, akkor a kuyta még utánam jön, de leráztam. szóval! ilyenkor mi a teendő? állítólag rákiabálni sem szabad. Valami ötlet?
(azóta fosok elmenni az utcán)
"kutya elől nem szaladunk el, mert" - Ja, csak ezt tedd meg éles helyzetben, amikor csak ösztönösen cselekszel... Nem kell letámadni a kérdezőt. Engem gyerekkoromban egy kuvasz (nagyobb volt, mint én) kergetett ki rokonok udvaráról az utcára, addig nem mertem bemenni, amíg nem zárták el a kutyát.
Kérdező, valami önvédelmi spray hasznos lehet, futók is használnak ilyet, én olyan csoportban olvastam erről. Webáruházban is lehet rendelni, önvédelmi, military üzleteket érdemes keresni, és segítenek.
Másrészt szüleiden, tanáraidon keresztül lehet is jelenteni az esetet az önkormányzatnál.
"a kerítésen átt ugat a kutya. mondom, ki ne szaladjon, hála istennek butácska szegény kutya.
De nem annyira mint én gondoltam. az állat kiszökött" - Ez alapján meg simán megfoghatják a gazdit is, mert nem biztosítja azt, hogy a kutya ne tudjon kiszökni. Van erre szabály. Ha örökbe fogadok menhelyről egy kutyát, akkor a szerződésben is rögzítve van.
A kutya nem támadott meg, mert ha megtámadott volna, akkor utolér és megharap.
Legközelebb, ha ilyen eset előfordul: megállsz, a kutyával szemben, és határozottan üvöltesz rá, hogy menjen vissza vagy akármit. Majd felé lépsz fenyegetően.
Nem rohangálsz, nem futsz el, nem fordítasz hátat neki, nem csapkodsz.
A tulajdonosának pedig szólni kell, hogy akadályozza meg, hogy a kutyája ki tudjon menni az utcára.
Nekem is ugyanez volt - agresszív, neveletlen, szapis kutya kiszökött a kertből, de úgy gondolta, hogy neki mindenáron meg kell védenie a területét tőlem.
Vicsorogva megindult felém.
Én - minden félelmemet valahogy legyűrve - megálltam, kihúztam magam, majd lány létemre egy elég férfiasat rákurjantottam :) (HEJ!)
Megijedt és visszafordult.
Nem egyszer kerültem hasonló helyzetbe, de mindig úgy, hogy kutya volt velem, és igazából miatta jöttek utánunk.
Amíg messziröl követ, engem nem érdekel, legtöbb esetben megunják és hazamennek - tipikus cigánykutyák kerítés nélkül. A gond akkor van, amikor odajön egy nagyobb (boxerrel, németjuhásszal és valami pásztor keverékkel is volt dolgom) megálltam, és ráüvöltöttem hogy mész innen, vagy takarodj - közben a saját kutyám elé álltam. Eddig minden kutya beszart tőlem lány létemre, és visszavonulút fújt, csak határozottan kell fellépni. Szemébe nézni nem célszerű egyiknek sem konkrétan, az csak felhívás neki keringőre... egy dominánsabb kutya attól csak jobban begőzol.
Bocs az ékezetekért, német billentyűzet és lehetetlen megszokni...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Legalább már van mit tennem ilyen helyzetben. Úgy is holnap lesz szakkör, kiderül, hogy mi lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!